Kategorier
design mac tech

Det er en ommer, Apple

Igår var en af årets helt store højtider for Apple-fans over hele verden, idet der blev afholdt MacWorld Expo Show (MES). MES er det arrangement hvor Apples CEO, Steve Jobs, stiller sig op på en scene iklædt jeans og sort rullekravetrøje, og præsenterer Apples nye produkter. Hvert år er luften fuld af en blanding af rygter og forventninger inden sådan et show, og i år var absolut ingen undtagelse.

Steve Jobs

De fire produkter som Jobs først og fremmest kom ind på igår er:

  • iPhone / iPod Touch software-opdateringer
  • iTunes Videoudlejning og Apple TV
  • Time Capsule (backup-system
  • MacBook Air

Hvad angår iPhone og iPod softwareopdateringerne, må jeg indrømme at jeg er slemt skuffet. Ja, iPhonen kan nu afsende sms’er til flere personer ad gangen, og maps-applikationen har fået lidt nye funktionaliteter, men de ting som man (især her i Europa) virkelig havde sat næsen op for, kom ikke: MMS og 3G.
Derudover så har Apple besluttet at iPod Touch også skal have nogle af de fede applikationer, nemlig maps, mail, stocks, weather og notes. Det er en god nyhed, men den dårlige nyhed er at man skal betale $20 for det – det synes jeg er utroligt, især med tanke på at:

  1. Man kan få dem gratis ved at hacke sin iPod
  2. Microsoft gav alle Zune-ejere deres nye software gratis

Dårlig stil fra Apples side, hvis du spørger mig. Det burde naturligvis bare være med i firmware-opdateringen, da det ikke koster Apple en rød øre, idet applikationerne har eksisteret og fungeret til platformen i et lille års tid. Måske er det her at de håber at få nogle af de penge ind, som de måtte se bort fra, da de satte iPhonen $200 ned i pris?

Med hensyn til iTunes videoudlejningen, så lyder det rigtig, rigtig fedt, men der går nok desværre et stykke tid inden vi får noget tilsvarende at se i den europæiske version af iTunes. Priserne ser rimelige ud ($2.99 / $3.99) og vilkårene lyder også helt ok, så alt i alt er det et spændende tiltag, som jeg glæder mig til at se mere af.
Apple TV har indtil nu været noget af en skuffelse rent salgsmæssigt, men igår forsøgte Apple så at komme med en ny version af apparatet, der gerne skulle rette op på dette. Hvis samspillet med iTunes kan fungere optimalt, så har det nye Apple TV langt mere potentiale end første version af produktet – jeg ved dog kke om det kan afspille divx og xvid-filer, hvilket vil være et absolut must for mig..

Time Capsule lyder rigtig smart, idet der er tale om et trådløst backup-device, der arbejder sammen med Time Machine. Det rigtig smarte ved Time Capsule er at den samtidig er en trådløs router, og alle computerne på netværket kan lave backup til den samme station. Spændende produkt.

MacBook Air

Den helt store præsentation var overladt til MacBook Air, som er verdens tyndeste laptop. Lækker ser den ud, men den er alt, alt, alt for dyr ifht. de andre bærbare fra Apple. Personligt tror jeg at rigtig mange havde foretrukket en mindre version af MacBook’en, altså nogenlunde samme tykkelse men mindre skærm, og så tilgengæld med bedre tekniske specs end Air’en. For en gangs skyld er jeg enig med John Gruber, som på sin blog skriver:

The MacBook Air is undeniably beautiful and clever, but clearly designed as a secondary machine, not a main machine.

I min verden er tykkelsen på min bærbare slet ikke vigtig, for når alt kommer til alt, så skal man stadig transportere noget firkantet i en taske, som ikke må få slag/stød – om den så vejer 1.5kg eller 2kg er 100% underordnet for mig, så skulle jeg ud og investere i en bærbar Mac, så ville jeg vælge den sorte MacBook.

Konklusionen på MES må være at det er en ommer, men sidste år var selvfølgelig også svær at overgå, da det var der Jobs præsenterede iPhonen.

3 kommentarer til “Det er en ommer, Apple”

iPod, iPhone og Apple TV har jeg ikke den store holdning til, men jeg synes dog at MacBook Air er lækker. Meget lækker!

Jeg har længe drømt om en MacBook… bare for at have noget legetøj, og blandt det nuværende udbud vil jeg helt klart vælge Air’en, alene af den grund, at den er lækker. Men har jeg lige 14-15.000 kr. jeg kan bruge på lækkehed? Desværre ikke 🙁

KIM! hvordan slipper jeg for at betaler for de 5 nye touch klienter.. og hvordan kan de købes -hvis ikke de kan crackes hvis jeg trykker på buy touch app pack mail/maps etc. sker der intet -kan de ikke hentes i dk endnu ?

@IndOo:
Jeg ved ikke om de er tilgængelige i Danmark endnu – mit umiddelbare forslag er at hacke din iPod. Det er uskadeligt og ganske nemt.

@Romme:
Ja, den ser helt sikkert lækker ud, men med de dårlige specs den har, synes jeg faktisk at den sorte MacBook er lækrere. Lækkerhed med 1 USB-port og intet optisk drev er bare ikke nok. Se evt.: http://kortlink.dk/MacBookAir/4pvu

Lukket for kommentarer.