Kategorier
nothingness

Disconnect: Stop Googling. Lets Talk.

For lidt over to års tid siden skrev jeg et indlæg her på siden, hvor jeg bl.a. begrundede hvorfor jeg var gået væk fra at have en smartphone og beskrev nogle af de tanker, jeg efterfølgende havde gjort mig. Det er siden blevet til en stribe indlæg under den fælles overskrift “Disconnect”.

I mit oprindelige indlæg skrev jeg bl.a.:

Vi holder op med at tale sammen
OK, det lyder drastisk, og det er nok også en smule overdrevet, men vi får ganske enkelt mindre at snakke om fordi vi i forvejen ved så meget om hinanden via de ovennævnte netværk. Og når vi tilmed ikke behøver snakke os frem til svar på spørgsmål, men bare kan slå det op på vores telefon, så bliver taletiden reduceret væsentligt.

I lørdags var der så et længere debatindlæg på New York Times’ hjemmeside, der — på en lidt mere videnskabelig måde end mine ubegrundede påstande — giver mig ret. Blandt andet er det rigtig interesant at den blotte tilstedeværelse af en telefon på bordet, gør at vi interagerer mindre med hinanden:

It’s a powerful insight. Studies of conversation both in the laboratory and in natural settings show that when two people are talking, the mere presence of a phone on a table between them or in the periphery of their vision changes both what they talk about and the degree of connection they feel. People keep the conversation on topics where they won’t mind being interrupted. They don’t feel as invested in each other. Even a silent phone disconnects us.

Læs hele indlægget her: Stop Googling. Let’s Talk.

Note: Jeg er siden gået tilbage til at have en smartphone omend jeg (forhåbentlig) har et lidt andet brugsmønster nu.

5 kommentarer til “Disconnect: Stop Googling. Lets Talk.”

Det er ellers så fin en detalje, at man som sidste skridt i retningen af at gøre smartphone-brugere til endegyldige slaver af elektronikken giver dem en fysisk lænke på.

Lukket for kommentarer.