Kategorier
brok

Ryd nu det forbandede kryds!


Jeg indrømmer det: det er unfair at en rookie som jeg skal komme og råbe vagt i gevær, men jeg føler mig fandme tvunget til det! Jeg har ikke haft kørekort i så forfærdelig mange år (6), og kan derfor stadig huske enkelte ting fra både teori og køretimer, og en ting jeg tydeligt husker er det øjeblik som alle køre-eleverne frygter: Jeg gik i stå midt ude i et stort trafikeret kryds, da jeg skulle foretage et venstresving. Panikken spredte sig og sveden piblede frem på panden af mig, men det var ikke noget i forhold til det udtryk jeg højst sandsynligvis fik i ansigtet, da al den trafik som havde rødt lys da jeg kørte frem i krydset, valgte at køre frem da de fik grønt. Jeg sad midt ude i krydset imens trafikken susede forbi, og min kørelærer så da også lidt sjov ud – jeg er faktisk sikker på at den hændelse kostede mig et par ekstra køretimer.

Nå, jeg tabte vist lige tråden lidt.. Det jeg egentlig ville sige var: Ryd nu de forbandede kryds, inden I kører ud I dem! I ved nok, hvis der er helt proppet på den anden side af krydset, så bliv holdende på jeres side, istedet for at fare frem og fylde krydset op med parkerede biler. På min daglige tur hjem fra arbejde, kommer jeg hver dag forbi Enghave Station, hvor der pt. er lidt vejarbejde, og folk ser det simpelthen som deres pligt at fylde krydset op! Jeg kunne komme med diverse generelle betragtninger om kvinder, håndværkere og buschauffører, men jeg vil lade være, da det lader til at det er ALLE der ikke forstår reglen.

RYD KRYDSET!