Kategorier
brok tech

Helge Sander er et kvaj – og TDC tror det er 2001

Lidt nørd-kommentering her på en ganske almindelig tirsdag, så hvis du overhovedet ikke befinder dig i branchen eller interesserer dig, så får du meget mere ud af at hoppe over og se verdens hurtigste pistolmand.

Først til vores kære videnskabsminister, Helge Sander, der udtaler at det er “for dyrt og belastende” at få offentlige hjemmesider til at være kodet på en måde, så de er tilgængelige og handicapvenlige. Det er noget decideret sludder at lukke ud! Man kan sige – for nu at være lidt kæk – at det er en videnskab at kode hjemmesider på den rigtige måde, og at der er et begrænset antal “videnskabsfolk”, der besidder den rette viden, men det betyder ikke at de (vi!) ikke findes. Spørgsmålet er nok nærmere om det bliver prioriteret af projektledere og produktansvarlige, og der er min personlige erfaring at fokus på tilgængelighed (både overfor handicappede og forskellige platforme/browsere) som regel kommer fra udviklerne, hvilket betyder at det ofte bliver sorteret fra, fordi der enten ikke er tid eller råd.

Så ryger vi videre til min tidligere arbejdsgiver, TDC. Igår lancerede de et nyt design – nogle vil nok nærmere kalde det en justering af det gamle design, men faktum er at de har rykket rundt på en masse ting på websitet for at det passer bedre til deres nye pakke-strategi. Da jeg i sin tid sad hos TDC havde vi en regel om at hjemmesiden ikke måtte fylde mere end ca.130kb, så den var hurtig at loade og ikke indeholdt alt muligt overflødigt. Nu fylder siden ca.360kb og er altså næsten tre gange større, hvilket primært skyldes en flash-fil. Fred være med det, det kan ikke få mit pis i kog.
MEN! Idag smider de så en flash-intro på siden, der fylder 2mb! For det første: flash-introer er en ting fra fortiden, og der bør de blive! Der er ingen der kan komme med en god forklaring der overbeviser mig om at en flash-intro er en god idé. Nogensinde. Ever. Overhovedet. Det er sgu for dumt!
For det andet: TO MEGABYTE?? Hvad fanden tænker de på? Det er sgu imod al sund fornuft, især når det bliver brugt til en intro-film, der ingen – gentager: ingen anden – nytte gør! Jeg forstår godt at de gerne vil have folk til at forbinde deres website med deres print- og tv-markedsføring, men det betyder ikke at man skal forveksle medierne og tro at de samme ting virker på tværs.
For det tredje: Er det ikke en dag for sent at smide den på?

5 kommentarer til “Helge Sander er et kvaj – og TDC tror det er 2001”

Jeg er sikker på, at bureauet synes det er cuttin’ edge med jurassic park på forsiden – selv blev jeg helt 90’er-nostalgisk, da jeg så “skip intro” …

Måske en lillelakeret Ciao med gule sidekasser og tunsæt også snart bliver et konfimationsgavehit!

Flashen minder mig om en krokodil jeg så engang på yousee.dk da de lancerede deres site.. faktisk så minder siden i det hele taget om yousee’s startside. Mere interessant end det er jo egentlig det faktum at man kan drage en konkulsion om, hvis der kommer en ny chef hos TDC så kommer der om ikke alt for længe også et nyt design! Det har været sådan de sidste 4-5 år i hvertfald 🙂

ja, ja og ja til flashintro, størrelse og vinder-af-oldschool-prisen!
at politikere ofte taler før de har sat sig grundigt ind i sagen hører jo ikke til sjældenhederne. det gør (beklageligvis) posten “tilgængelighed” i estimeringen. hvis “videnskabsmandens” fokus er ligeså skarpt og insisterende hér – så må det være projektlederen der har hvisket i øret på hr. helge. HELT SIKKERT én fra tdc 🙂

Lukket for kommentarer.