Kategorier
brok politik

Politikere og moral

Jørgen Poulsen

Hej, jeg hedder Jørgen Poulsen og jeg er lige blevet valgt ind i folketinget for Ny Alliance – er det ikke bare fedt?

Før det havde jeg et ganske glimrende job som generalsekretær hos Dansk Røde Kors, som vel bedst kan betegnes som en velgørenhedsorganisation. Det var et rigtig godt job, og jeg tjente en million kroner om året, hvilket må siges at være en fin løn. Nu hvor jeg er blevet medlem af folketinget, kniber det dog lidt med tiden, og derfor kan jeg ikke længere arbejde for Dansk Røde Kors, men heldigvis har jeg forhandlet mig frem til et gyldent håndtryk på kr.750.000 – det er vel kun fair, for det er jo ikke min beslutning at hverken det ene eller det andet job er fuldtidsstillinger…

Hold kæft en kæmpeidiot! Det er jo direkte forkasteligt at manden skal have et gyldent håndtryk, når han selv har valgt at stille op til folketinget – og tænk på at den tre-kvarte million ellers kunne blive brugt til!

Mogens Camre

Hej, jeg hedder Mogens Camre, og udover at være en usympatisk, halv-nazistisk, klam gammel stodder, så er jeg også blevet valgt ind i folketinget for Dansk Folkeparti. Ikke at jeg har lyst til at være medlem af folketinget, for jeg vil egentlig hellere være medlem af Europa-parlamentet. Alle dem der stemte personligt på mig, har i bund og grund spildt deres stemme, men det er da ikke mit problem – jeg kunne jo ikke bestemme mig for, hvad jeg egentlig ville.

Pia Christmas-Møller

Hej, jeg hedder Pia Christmas-Møller, og jeg kommer fra en af dansk politiks mest traditionsrige familier. Jeg er lige blevet genvalgt til folketinget, hvilket jo er superdejligt, for så har jeg lønnen og pensionen sikret. Jeg har længe været medlem af Det Konservative Folkeparti, men nu hvor valget er overstået har jeg besluttet mig for at smutte; jeg fik ganske simpelt ikke den anerkendelse, som jeg fortjente. Alle de vælgere der lige har stemt på mig som konservativ kandidat forstår mig sikkert godt, ellers må det bare være ærgerligt for dem. Det kan da godt være at de ikke ville stemme på mig som løsgænger, men det er vel ikke mit problem?

Både Mogens Camre og Pia Christmas-Møller pisser deres vælgere op og ned af ryggen, hvis du spørger mig. De må da have vidst inden valget, hvor de stod og hvad situationen efter et valg ville blive – det kan da ikke passe at de ikke tænker i scenarier? Jeg synes jo egentlig at begge beslutninger er fine nok, de skulle bare have meldt det ud inden folketingsvalget, så de cirka.9000 vælgere (ca.3000 til Camre, ca.6000 til Pia Christmas-Møller), der har stemt personligt på dem, havde vidst hvilken “vare de købte”.

8 kommentarer til “Politikere og moral”

Øv – hvorfor skal danskere altid være så smålige, og have så ondt i røven?

Hvis der står i en kontrakt, at man skal have godtgørelse ved en fyring. Så skal man det.

Og selvfølgelig er Røde Kors nødt til at konkurrere med andre store kommercielle virksomheder på lønnen osv.

Jeg synes hele den personlige hetz, som blandt andet formiddagspressen, og nu også du Blimmert, kører op er langt mere forkastelig.

Der er begået fejl, og det er svært at finde ud af, hvornår Poulsen har søgt orlov osv.
Det synes jeg ærlig talt, at de skulle have lov til at løse selv.

Øv jeg havde lige skrevet en super kommentar og trykket på ‘smid kommentar’ blot for at opdage at du har lavet ind anti-spam kode om.

@Janus,
Selvfølgelig skal han have godtgørelse ved en fyring, men jeg – og mange andre – ser det ikke rigtig som en fyring, når han selv har søgt et andet job (Folketingsmedlem), som han har fået. Det er ligesom der hele kagen ligger, for hvis Jørgen Poulsen og hans advokater må jo også kunne se at der ikke er tale om en 100% ren fyring, for så ville de jo have bedt om de fulde 2mio….

Og noget helt andet er at jeg synes godt, at vi som befolkning kan tillade os at bede om lidt højere moral af vores folkevalgte, uden at de af den grund skal fremstå som engle.

Jura-argumentet gælder jo også den anden vej.
Hvis Røde Kors 100% havde retten på deres side, ville der jo ikke være nogen grund til at betale de 750K.

På baggrund af de ting Poulsen selv har sagt, både før og efter sagen startede, synes jeg det er ret åbentlyst, at han ikke har forestillet sig, at han skulle have løn fra to steder på én gang.
Så måske er han bare en klovn, der ikke er hurtig nok til at sige op/bede om orlov.

Det kan også være, at Røde Kors er lige lovligt hurtige med havelågen, og fyrede Poulsen inden, at det var sikkert at NA ville få nok stemmer. Det var da i hvert fald ikke givet på selve valgaftenen.

Selvfølgelig gælder jura-argumentet også den anden vej – jeg mener jo bare at det er Jørgen Poulsen selv der har initieret processen ved at søge et andet job, og at han derefter kræver penge af Røde Kors er for dumt.

Desuden synes jeg at hele hans argumentation med at søge orlov er for fjollet – det er da op til firmaet om man vil tildele en medarbejder ekstra orlov!

Som jeg ser det, er Jørgen Poulsen selvfølgelig berettiget til den pose penge, der er indskrevet i hans kontrakt som følge et eller andet brud på den. Røde kors har udtalt, at beløbet var et forlig der blev indgået, fordi man ikke ønskede at føre en lang og sej kamp i retten. Om det så er sandt, skal jeg ikke kunne sige. Den griske holdning fra Jørgen Poulsens side, er dog selvsagt synlig ved dennes krav om at modtage 2 mio. kr., som var det absolut største beløb han kunne tildeles, i tilfælde af uberettiget fyring. Det er altså, i min optik, at presse citronen – og i øvrigt at presse den helt unødigt meget. Uanset om det er et udgangspunkt i forhandlingerne om et fornuftigt forlig eller ej.
Udover det, er det et politisk selvmål af de helt store. For det første har Jørgen Poulsen “alle dage” været lidt af en I-speak-the-truth-type med for lidt berøring med befolkningen – det kan virke ok, når man sidder i en organisation, der kan drage fordel af at der spilles på dårlig samvittighed gennem propagandalignende kampagner, men det er næppe (læs: det er det ikke) ok i det danske politiske liv. For det andet er det hovedrystende dumt i forhold til Ny Alliances kamp mod deres image som et elitært overklasseparti – men det styrer de jo ligesom selv.
Nå, men jeg er på den ene side enig med Janus i, at Jørgen Poulsen selvfølgelig ikke skal fratages de økonomiske rettigheder han havde kontrakt på – på den anden side kan jeg ikke forstå samme Janus, når snakken falder på kritikken af Jørgen Poulsens ageren, at det skulle være et udfald af generel smålighed. Det synes jeg langt fra det er. I øvrigt må Jørgen Poulsen altså holde sig for god til at udtale følgende: “- Men så går Røde Kors ud og fortæller, at det er negrenes penge, og hvad ved jeg. Og det er dér, den går af, fortæller Jørgen Poulsen til JydskeVestkysten”. jeg mener, det kan godt være han har ret i, at pengene i princippet ikke kommer fra samme budget, men ordvalget fortæller jo ikke så lidt om hans reelle syn på sagen og de mennesker (i nød) det også drejer sig om.

Kimblim, rent teknisk set er det at stille op til folketinget ikke det samme som at søge et nyt arbejde. Det er selvfølgelig noget der bør ske efter aftale med den virksomhed man arbejder for, men i den situation bør enhver virksomhed tildele orlov. Man kan diskutere om Jørgen Poulsen ikke har håndteret den her sag dårligt. Det er jeg tilbøjelig til at mene at han har. På den anden side ville Røde Kors nok ikke være gået med til et forlig hvis de havde juraen 100% på deres side.

Lukket for kommentarer.