Kategorier
brok medier

Davie Owes kone er et kvaj

For nogle år siden beklagede jeg mig her på siden over David Owes popularitet, som så heldigvis er falmet lidt siden da. I dagens net-udgave af BT, kan man så læse at de danske, kvindelige skuespillere tjener meget mindre end deres mandlige kollegaer, hvilket naturligvis er dybt beklageligt, for det ville sgu være lidt kedeligt, hvis alle danske skuespil og tv-serier udelukkende havde mandlige roller.

I artiklen udtaler Marie Askehave sig også om problemet – det er så hende, der er gift med David Owe, hvilket jo er synd for hende, men man må gå ud fra at hun selv har valgt det. Det er iøvrigt også hende, der spillede spindoktor i DR’s meget succesfulde serie, “Forbrydelsen“; et job hun gjorde ganske glimrende efter min meget ydmyge mening. Nå, men det hun udtaler er altså:

– Jeg kan ikke forså, hvorfor jeg skal have mindre i løn end David

Og det er her jeg synes det løber lidt af sporet for hende. Skuespils-mæssigt er hun måske dygtigere end sin mand, men det betyder jo ikke at hun skal tjene det samme, når man er i en branche, hvor det kommer an på så meget mere end evnerne. Man kunne f.eks. godt forestille sig at David Owe kunne trække 50.000 teenagepiger hen foran skærmen og se “Ørnen“, men jeg tvivler på at et tilsvarende tal unge drenge ville se “Forbrydelsen” pga. Marie Askehave. Det er jo i bund og grund ganske simpelt: popularitet og image er også afgørende for ens løn i tv-branchen, og David Owe er desværre langt mere populær end sin kone.

En kommentar til “Davie Owes kone er et kvaj”

Lukket for kommentarer.