Kategorier
brok medier

Ekstra Bladets lave standard

Udover at Ekstra Bladet altid har en meget lav standard med hensyn til hvilke nyheder/rygter/sladderhistorier de vælger at bringe – og ofte kopierer fra engelske The Sun eller Perez Hilton, så er deres sproglige kvaliteter også meget kritisable. Se selv, hvordan de vælger at omtale dagens store – og meget, meget tragiske nyhed:

med koldt blod?
(Igen, de gule markeringer kan krediteres mine l33t photoshop skills)

Hvordan dræber man nogen med koldt blod? Drukner man dem i det? Mon ikke der skulle have stået “i koldt blod”?

Rystende..

4 kommentarer til “Ekstra Bladets lave standard”

Ja, det er der flere der har sagt til mig – og jeg ved også at Capotes roman hedder “Med Koldt Blod”, men jeg har hørt begge udtryk brugt, og synes ærlig talt at det lyder helt forkert, når man siger “med koldt blod”.

Jeg har også kigget lidt rundt på nettet og fundet ud af at Ekstra Bladet (og du, Janus) rent faktisk har ret: http://sproget.dk/search?SearchableText=%22koldt+blod%22&submit=Start+s%C3%B8gning+&sort=0

Det ændrer dog ikke på to ting:
– At Ekstra Bladet har en utrolig lav standard
– At det lyder bedre at sige “I Koldt Blod”

Undskyld mig, imens jeg går ud og spiser mig lidt “humble pie”.

Bare fordi et udtryk er “korrekt dansk”, betyder det jo ikke at det er hensigtsmæssigt at bruge det, og vi kan sagtens blive enige om ekstrabladet.dk gøgler for meget i deres besynderlige overskrifter. De kan jo bare have skrevet koldblodigt og slippe for dobbelt-betydningen.

Jeg er dog vild med, at du glemmer nutids-r i sætningen før du disser deres sproglige kvaliteter 🙂

Another slice of the humble pie, please…

og så skulle det lige være en af mine egne kæpheste: nutids-r’et, som jeg altid drille (fik i den, folkens?) andre med..

Lukket for kommentarer.