Kategorier
brok tech

Jeg hader spam pt.2

For under to uger siden beskrev jeg mit lidt anstrengte forhold til spam her på bloggen, men det var egentlig mest henvendt mod spam fra.. hvad skal man kalde det.. “fremmed” side, jeg hentydede til – altså mails der forsøger at sælge mig en penis-forlængelse, Viagra eller andre ting jeg overhovedet ikke har brug for (get it? tihi)..

Der findes jo desværre også andre former for spam, nemlig den slags man får fra venner, bekendte og familie; her tænker jeg på klassikere som “Nokia vil give dig en gratis telefon“, der reelt set er et kædebrev, der udelukkende har til formål at spilde folks tid og indsamle mail-adresser til den klassiske form for spam. Jeg ved godt at min omgangskreds ikke sender mig sådanne mails for at være ondskabsfulde, men hvis man lige bruger fem sekunder på at tænke over det, ville Nokia så virkelig have råd til at sende alle en gratis mobiltelefon mod at man gav dem sin emailadresse og sendte det videre til fem andre? Nej, det ville de ikke, og når man er kommet frem til den konklusion, så ved man også at man ikke skal sende den videre.

I mandags modtog jeg så, hvad jeg vil kalde noget af det vildeste spam nogensinde, og det kom endda fra en af mine gamle venner, som jeg vil vise det hensyn ikke at navngive.. Hans originale mail fremstod sådan her:

Hej Der

Så er det nu den top- og mellem skat skal væk. Så forstå det dog!

Lav skat giver 600.000 job

Mandag den 8. oktober 2007, 06:56 http://www.business.dk/article/20071008/okonomi/71008005/

Et hop i beskæftigelsen på 600.000 personer. Et løft i BNP på over 300 mia. kr. og samlet over 100 mia. kr. ekstra skattekroner, der kan strøs ud med rund hånd over sygehuse, skoler og andre velfærdsopgaver.

Det er svimlende størrelser, den verdensberømte, amerikanske nobelprismodtager i økonomi, Edward Prescott, finder frem til efter at have kørt Danmark gennem sin økonomiske model. Det kræver blot, at Danmark sænker den gennemsnitlige marginalskat med 10 procentpoint, og det kan man stort set gøre ved at fjerne topskatten og mellemskatten, skriver dagbladet Børsen mandag.

»Set udefra kan det overraske, at I ikke forlængst har gjort det. Det vil ikke koste jer en krone, og man kan godt bevare velfærdsstaten alligevel,« siger Edward Prescott i et interview med dagbladet Børsen.

Prescott, der taler ved en konference i København i dag, har udviklet en sofistikeret model, der ikke bare måler, hvor meget folk vil arbejde ekstra, når skatten falder, men også hvor mange flere, der vil deltage på arbejdsmarkedet. Det har de danske modeller slet ikke med. Hver af disse to effekter vil give, hvad der svarer til 300.000 job.

I manges øjne en ganske saglig mail, men jeg gider ikke have politisk propaganda ind i min mailbakke, uanset hvor underbygget og sagligt det er, så jeg svarede:

Hej X,

Jeg finder det naturligvis meget interessant, og politiske diskussioner er fine nok, men jeg gider altså ikke modtage spam.

/kim

Her ville sådan en mail-korrespondance normalt høre op, men han svarede sgu’:

Hej Kim

Jeg ved det godt, men jeg fandt det simpelthen så bidende nødvendigt, for at sikrer vores alle sammens fremtid.

Nogen gange kan man kun ryste på hovedet af folk…

En kommentar til “Jeg hader spam pt.2”

Haha. Jeg fik nøjagtig samme mail fra den pågældende person og valgte at skrive tilbage med en længere udredning af, hvorfor det er fis i en hornlygte, det der. Jeg er sgu egentlig ligeglad med spam, men jeg gider ikke have borgerlig propaganda tilsendt. Der sætter jeg grænsen.

Lukket for kommentarer.