Kategorier
nothingness

30 day challenge: 100x100x100

I januar måned har jeg tænkt mig at give mig selv en udfordring, en såkaldt 30 day challenge. Det jeg godt kan lide ved idéen om at give mig selv en udfordring over 30 dage fremfor f.eks. et nytårsforsæt, er at tidsrammen er så tilpas kort, at udfordringen bliver mere intens og fokuseret. Eller måske kan jeg bare godt lide navnet 30 day challenge? Måske kan jeg godt lide at jeg har gjort det tidligere med overvældende succes (jeg har ikke været på Ekstra Bladets hjemmeside siden da).

Under alle omstændigheder, så er januar en måned der kommer til at handle om 100. Mere præcist:

  1. 100 kilometer
  2. 100 armbøjninger
  3. 100 mavebøjninger

100 kilometer
I januar måned skal jeg løbe 100 kilometer. Det lyder ikke af vildt meget, men når man ikke gider løbe længere end 10km ad gangen, så betyder det pludselig at man skal løbe hver 3. dag, og det kan jeg godt se bliver en udfordring. Ikke mindst at man så også skal løbe mindst 10km hver gang … Jeg er ikke sikker på at mit løbeprogram bliver 10km hver 3. dag, men den tanke giver et meget godt billede af at det bliver en udfordring. Ifølge min Runkeeper-profil er det længste jeg har løbet på en måned 75km, så der er et stykke op.

100 armbøjninger
Jeg har tidligere her på bloggen beskrevet at jeg var igang med at følge 100 pushups applikationen, som gik ud på at man gennemgik et 6-ugers program, hvor man til sidst blev i stand til at tage 100 armbøjninger i træk. Det gennemførte jeg aldrig (nåede vist op på 46 efter 3-4 uger), og det ærgrer mig en smule. I januar måned har jeg så bestemt mig for en lidt anden tilgang til tingene: jeg vil tage 100 armbøjninger hver dag, 5 dage om ugen.

100 mavebøjninger
Rygtet siger at det er nemt at få en såkaldt six-pack. Not for me, it isn’t! Og det er egentlig heller ikke noget mål i sig selv, men jeg gad godt have lidt stærkere (ikke større, ikke flottere) mavemuskler, da de – sammen med rygmusklerne – er ret vigtige for hvordan kropsholdningen er. Jeg sidder foran en computer 8 timer om dagen, og det er ikke ligefrem noget der er super godt for kropsholdningen (og mange andre ting). Derfor vil jeg i januar tage 100 mavebøjninger om dagen, 5 dage om ugen.

Så det er januar måneds 30 day challenge. Wish me luck 🙂

4 kommentarer til “30 day challenge: 100x100x100”

Luck!
Og jeg læste det faktisk. Herinde. Uden RSS.

Spændende at høre, om det går. Personligt, tror jeg at 30 dage vil være en lidt hård måde at starte på. Ville nok have brug for 7-dages chunks til at bygge det op med.

Realistiske mål, du ved.

Godt nytår 🙂

Hej Kim!

Hvordan går det med dit januarprojekt? Det lyder virkeligt inspirrerende, med god gammeldaws fysisk træning og helt konkrete mål! Ser frem til at læse om resultaterne, formen og om det mon er noget der hænger ved efter januar?

/ Viggo

Lukket for kommentarer.