Kategorier
politik

Lene Espersen er et kvaj

Den anden dag gik det op for mig, at selvom jeg tidligere har været lidt hård ved Lene Espersen (bl.a. her og her), så er det alligevel lykkedes for hende at undgå det sagnomspundne kvaj-prædikat her på siden. Ikke længere. Idag – samme dag som Lene blev genvalgt som formand for Det Konservative Folkeparti – gør jeg det officielt: Lene Espersen er et kvaj.

Det er egentlig utroligt at det først sker nu, for det seneste års tid har Lene Espersen virkelig dummet sig utallige gange. I denne uge har hun formået at kvaje sig hele to gange, senest da hun har udtalt at hendes parti ikke ønsker at sidde i regering med Dansk Folkeparti. Udtalelsen er der som sådan ikke noget i vejen med, og jeg synes personligt at det lyder lovende, men timingen er altså elendig. Udtalelsen kommer nemlig på et tidspunkt, hvor stormen ikke har lagt sig efter sagen om de slettede mails, og dermed har Lene gjort sig selv til et nemt offer og skydeskive, hvis regeringens støtteparti ellers skulle få lyst til at stramme lidt på skruen overfor udenrigsministeren.

Men! Årsagen til at Lene Espersen omsider bliver udråbt til et kvaj her på bloggen, skyldes hendes indrømmelse af, at hun har svaret på noget andet, end hvad hun blev spurgt om i folketingssalen. Og for at gøre ondt værre, så sker det med en henvisning til at det gør politikere ofte. Nå! Jamen, så er det da bare i orden, Lene! Eller, det er det faktisk ikke. Kvaj!