Kategorier
brok medier

Folkedomstolen pt.2

For lidt over et år siden skrev jeg her på siden om mine bekymringer ved nogle af pressens (i dette tilfælde Ekstra Bladet) metoder, og de efterfølgende reaktioner blandt befolkningen, hvor folk reelt blev dømt for en forbrydelse før deres rettergang.

Den sag der provokerede mig til at skrive indlægget, fik endnu et kapitel igår, da en af de anklagede blev frikendt i retten. Han er dermed – af den rette instans – blevet erklæret uskyldig i anklagerne, men hvilke konsekvenser har det haft for ham siden anklagerne kom frem? Er hans liv blevet ødelagt? Har hans familie, venner og bekendte vendt ham ryggen? Er han blevet fyret? Jeg ved det ikke, for det er den side af historien som Ekstra Bladet aldrig vælger at bringe! De har i det mindste valgt at bringe historien om frikendelsen, men alt andet havde da også været skandaløst.

Jeg synes på ingen måde at den omtalte person har opført sig passende for en mand i hans alder, men vi lever i et retssamfund, hvor enhver borger har ret til en rettergang, inden man erklærer vedkommende for skyldig.

Note: en af de andre anklagede i sagen blev dømt skyldig, hvilket måske retfærdiggør metoden i nogle folks øjne. Ikke mine.

En kommentar til “Folkedomstolen pt.2”

#1 – hvad er en “Sexsoldat”?

#2 – hvor er det elendigt at voksne mennesker, uanset om de har liderlige intentioner eller er journalister på jagt efter sensationshistorier, ikke kan lade ungerne have noget for sig selv (arto.dk). de voksne der søger den slags kontakt kan vi nok ikke slippe af med, men der ligger et ansvar hos børnenes forældre om at beskytte dem mod folk, der ikke altid har rent mel i posen.

Lukket for kommentarer.