Kategorier
nothingness

England

Om et par dage flyver Louise og jeg til England, hvor vi skal besøge hendes bror, svigerinde og tre nevøer i Oxford. De har boet derovre de sidste tre år og flytter hjem til Danmark om et par måneder, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på min egen tid i England. For de uindviede bør jeg måske nævne at jeg boede i London i næsten to år i starten af dette årtusinde, og jeg har ofte nævnt at jeg ikke brød mig om at bo der – måske var det London, måske var det mig, men det var ihvertfald ikke noget jeg har tænkt mig at gentage. Det betyder dog ikke, at der ikke var nogle ting, som jeg satte pris på, og her er listen over de ting, som jeg savner ved at bo i England:

  • Match of the Day – verdens bedste fodboldprogram med verdens bedste kommentatorer. Det hjælper nok at de også har verdens bedste liga, men lad mig blot afsløre at Onside ikke er værd at nævne i samme åndedræt som Match of the Day. Hvilket jeg vist lige kom til.
  • Fish’n’Chips – det smager helt sikkert meget bedre i England end noget som helst andet sted på planeten.
  • Walkers – virkelig gode chips i utallige smagsvarianter, bl.a. Salt and Vinegar, Prawn Cocktail, Steak and Onion, Smoky Bacon og Worcester Sauce. Desuden så kommer de i små poser, som lige passer til en hurtig snack.
  • BoddingtonsThe cream of Manchester og min favorit-øl.
  • BBC – Nu nævnte jeg lige et enkelt program, men jeg vil da gerne sige at BBC laver fantastisk tv generelt, og mange danskere har da også fået øjnene op for deres naturprogrammer, såsom The Blue Planet.
  • Markeder – I England er der markeder hver weekend, og det svarer lidt til en tur på “torvet”. Der er grønthandlere, fiskehandlere og slagtere blandet med krejlere der sælger hvad som helst, de lige har kunne købe til en billig penge. Det er et fascinerende fænomen.
  • Sainsbury’s – genialt supermarked.
  • Den store engelske morgenmad! Vi snakker bacon, æg, pølser, baked beans, stegte tomater, toast… Perfekt mod tømmermænd.

Jeg kommer muligvis på flere ting henover de næste par dage, og mon ikke jeg bliver mindet om noget i weekenden…

8 kommentarer til “England”

Walkers rules! Sammen med BBC – især deres Radio (jeg ser aldrig TV)… og markeder 🙂 og morgenmaden… men så der også så meget andet jo. Musik scenen er meget mere spændende derover end her.. eller, de har en! 🙂

De er så farlige de der Walkers! Hver gang jeg er ude og rejse tager jeg altid 10-12 små poser med salt & vinegar med hjem. Godt de ikke kan fås herhjemme endnu (med den smag i hvert fald), i så fald ville jeg være fed.

God tur forresten 🙂

Med mulig fare for yderligere spredning af fedme epidemi kan jeg nævne, at jeg har købt Walkers Salt & Vinegar (dog for noget tid siden) i “den engelske butik” i Peder Hvitfeldts Stræde – inde ved Kultorvet.

@louise – har de også Smokey Bacon og Worchester? Det er de bedste. Mums!

God ferie forresten, glemte jeg helt at skrive i tankerne om smagsoplevelsen 🙂

Okay, here goes…..

Fra England savner jeg:

Jacket potatoes fra portobello Road Market
Fish ‘n’ chips i avis papir
Patogh (restaurant)
BBC
The Rose Garden in Regents Park

@ Isti – har kun øjne for Salt & Vinegar, så jeg kan ikke huske hvor mange flavours de havde.

tilføjelser til listen:
Ant and Dec
crumpets
Brick Lane og Spitalfields

Lukket for kommentarer.