Kategorier
medier Skulderklap

Bedste tv-serie nogensinde: The West Wing

Jeg har tidligere kåret det bedste rapnummer nogensinde her på bloggen, og nu er det altså blevet tid til at kåre verdens bedste tv-serie nogensinde. Der findes rigtig mange gode kandidater, men jeg er alligevel overhovedet ikke i tvivl om hvilket show, der skulle løbe med hæderen og et officielt kimblim.dk-skulderklap: The West Wing.

westwing

Inden jeg begynder at forklare helt præcist, hvad det er, der er så fantastisk ved lige netop denne serie, så kan jeg lige remse nogle af konkurrenterne til titlen op: The Wire, The Shield, Generation Kill, Entourage og Seinfeld hører alle til blandt mine absolutte favoritter, men ikke desto mindre så er der faktisk ikke nogen af dem, der for alvor kan konkurrere med Præsident Bartlet, Josh Lyman, Toby Ziegler, Sam Seaborn, CJ Cregg, Donna Moss, Charlie Young og Leo McGarry, der tilsammen udgør grundstammen af personligheder fra The West Wing.

For det første, så er West Wing den eneste serie, hvor jeg efter at have set et afsnit, sidder tilbage med følelsen af at have lært noget. Jeg er godt klar over at det er fiktion, men den skulle faktisk ligge ret tæt op af virkeligheden, og Josh Lyman-figuren er f.eks. inspireret af Rahm Emanuel, der var en af Bill Clintons rådgivere og nu er Barack Obamas chief-of-staff.

Dernæst, så er persongalleriet helt fantastisk og samspillet imellem dem er uforligneligt! Samtlige skuespillere gør et fremragende job, og det er naturligvis medvirkende til, at man bliver suget ind i forestillingen om, at man rent faktisk sidder og ser et program om det hvide hus.

Jeg har alle syv sæsoner af serien på DVD, og er fornylig gået igang med at se den endnu engang, hvilket ikke er nogen lille “opgave”, idet hver sæson indeholder omkring 22 afsnit af 45 minutters varighed hver = ca.115 timers tv-kiggeri. I skrivende stund er jeg (vi faktisk, idet Louise ser med) nået til 6. afsnit i 3. sæson, så der er stadig masser af højdepunkter tilbage.

Og nu til selve kåringen: Bedste tv-serie nogensinde skulderklappet går til (fanfare)… The West Wing!

Unødvendig viden, der måske kan skaffe dig en ost i Trivial Pursuit en dag: Martin Sheen, der spiller rollen som Præsident Bartlet, er far til både Charlie Sheen og Emilio Estevez. Mange tror at sidstnævnte har taget et specielt kunstnernavn til sig, men det forholder sig faktisk omvendt: Martin Sheen hedder nemlig Ramon Gerardo Antonio Estevez og Charlie Sheens borgerlige navn er Carlos Irwin Estevez!

Bonusviden til når du har set alle syv sæsoner: Da The West Wing sluttede lavede folkene bag en ny serie, der desværre kun fik en sæson på tv-skærmene: Studio 60 at Sunset Strip. Den kan også anbefales, omend den ikke når samme højder som The West Wing.

10 kommentarer til “Bedste tv-serie nogensinde: The West Wing”

Ramon er bare det sejeste latinonavn ever. Man kan jo udtale det så folk omkring én vil tro, at man har større støvler end KimBlim!

Hov, hov.. Der mangler da vist nogen på listen… Lost, ER, Friends, Simpsons…! Jeg vil også sige at Blackadder skal der-op-ad og hvordan kan man som dansker komme uden om Matador…! 115 timer foran kassen.. those were the days.. skal I ikke snart ha’ nogle børn!!

Der er ikke brug for kategorier! West Wing er den bedste overhovedet. Nogensinde.

ER er ikke i nærheden af denne liste, Simpsons, Matador, Friends, Blackadder heller ikke… Lost har jeg ikke set, så det kan jeg ikke udtale mig om.

Muppet show er den bedste serie nogensinde. And thats the truth….Ruth!

Generelt er ALT Aaron Sorkin skriver jo intet mindre end fantastisk!

ud over Studio 60…bør man helt sikkert også tjekke op for “Sports Night” der desværre også kun nåede 2 sæsoner

og så skal man heller ikke glemme mandens film manus’er…

Charlie Wilsons War og ikke mindst A Few Good Men

Jeg er temmelig enig – The West Wing er en fantastisk serie. Jeg har længe søgt efter den på DVD men indtil kun fundet en udgave med engelske (og svenske!) undertekster. Har du fundet en med danske undertekster?

Lukket for kommentarer.