Kategorier
fodbold politik

Hvor er min retssikkerhed, Lene Espersen?

Hvis der er en politiker, som jeg absolut intet har til overs for, så er det Lene Espersen. Her er tale om en politiker, der gerne vil have et komplet overvågningssamfund under parolen “Man har ikke noget at være bekymret for, hvis bare man opfører sig ordentligt“.

Djævlen

Seneste tiltag fra Lenes side er det såkaldte “Hooligan-register”, der netop er blevet vedtaget ved lov idag – og det er en lov, der faktisk krænker borgernes retssikkerhed, hvis du spørger mig.

Læg f.eks. mærke til flg. udtalelse:

Der skal være en begrundet mistanke. Politiet skal kunne kvalificere, at man er hooligan, og at det vil kunne gentage sig, før man kan ende, i det her register

Det, jeg læser, er noget i stil med, at politiet nu har frie hænder til at dømme folk som hooligans, uden at man er sikret en fair rettergang. I Danmark har vi tre-deling af magten, der består af den lovgivende magt, den dømmende magt og den udøvende magt – med dette hooligan-register lader vi nu hver enkelt politibetjent være dømmende, og det er et kæmpe problem. Kan vi virkelig garantere at hver eneste betjent vil behandle hver enkelt situation ensartet? Nej, det tror jeg ikke på at vi kan, for politifolk er ikke robotter uden følelser og fejl, hvilket en hurtig google-søgning også bekræfter.

Jeg synes bestemt, at man skal slå hårdt til mod hooliganisme, men jeg synes ikke at det er prisen værd, hvis vi mister retssikkerheden i samfundet. Umiddelbart vil jeg mene, at det må være op til klubberne at slå sig sammen om at udelukke ballademagerne fra stadion, og hvis de oplever ballade kan de jo melde bøllen til politiet for en konkret lovovertrædelse, hvorefter vedkommende vil blive sigtet og stillet for en dommer – ganske som det bør være i et almindeligt, demokratisk samfund.

En kommentar til “Hvor er min retssikkerhed, Lene Espersen?”

Lukket for kommentarer.