Kategorier
nothingness

Fanget i et spind af spild-af-tid

Der sad jeg hos Vilhelm og Simone og snakkede stille og roligt, og lige pludselig var mit liv reduceret i værdi betydeligt.

Vi sad nemlig og snakkede, og kom ganske kort ind på om vi skulle til Ægypten og dykke til sommer, hvorefter Simone siger: “Jamen, du er ikke på Facebook, og det er der vores kommunikation foregår“… Jeg ved ikke hvad der gik af mig, for jeg gik straks ind og meldte mig til, selvom jeg før har spekuleret på om jeg overhovedet gad være på Facebook, og dengang kom jeg endda frem til at det nok bare er spild af tid.

Nå, men jeg er altså ikke at træffe de næste mange måneder, jeg er igang med at opdatere min status på Facebook skal jeg sige dig!

Jeg har jo iøvrigt en teori om sociale netværk, som nok skal høres fra mig in person (hvad er det bedste danske udtryk for det? Snowie? Matias? Nogen gode bud?), men den går kort sagt ud på at for mange mennesker ender det sociale netværk med at have den modsatte effekt, nemlig at man kommer til at leve sit sociale liv foran computeren, istedet for rent faktisk at socialisere. Det er der ikke noget nyt i, men jeg synes det er interessant at diskutere, så bring det bare op næste gang du møder mig.

Ikke desto mindre så har jeg dog allerede fundet lidt værdi i det, jeg har nemlig fået kontakt med Alan, som var en af de fire knægte jeg legede au-pair for tilbage i 1996. Dengang var han otte år, og nu går knægten på college! Jeg. Føler. Mig. Gammel.

PS: Jeg forbeholder mig retten til at lukke min Facebook-konto uden varsel – faktisk var det tæt på at jeg gjorde det, indtil jeg istedet tog nogle forsvarsmæssige forbehold:

  • Slog ALLE email-notifications fra
  • Oprettede en special mail-konto til de notifications som Facebook alligevel sender mig

Nu er spørgsmålet så: hvad bliver det næste, jeg bukker under for gruppepresset for?

6 kommentarer til “Fanget i et spind af spild-af-tid”

Et godt dansk udtryk for “in person”…

Hmm, det må være “face-to-face”(book) 😉

Nu mener jeg ikke at Face-to-Face er dansk på nogen måde : Måske ansigt til ansigt eller under fire øjne..

Mht. Til fjæset, så behøves man da ikke at oprette en speciel email, eftersom man kan slå alt fra.! Jeg får da på ingen måde nogle emails fra facebook selv, så jeg tror ikke at du har slået alt fra.

@Nik:
Jeg snakkede kort med Matias og Sune om det igår, og vi blev også enige om at “ansigt til ansigt” nok var det bedste udtryk..

Og jo, jeg har slået alt fra, men ikke desto mindre så får jeg en mail hver gang nogen har beskrevet, hvordan de kender mig (du ved, “Vi gik i skole sammen” etc.).

Ja, er det ikke noget med man skal slå email notifikation fra på hver “plugin” man installerer på Facebook? Er ikke helt sikker, men det er måske derfor du stadig får emails…

Anyway hvis har det lidt svært med at acceptere Facebook, så prøv engang at tjecke Twitter ud. Det ligner det vildeste spild af tid… Indtil man selv prøver det, har jeg hørt (har ikke selv en Twitter konto endnu hehe)

Fedt, nu fremstår det som om, at jeg ikke ved, at face-to-face ikke er dansk 😀

… og ja, direkte oversat er udtrykket ansigt til ansigt, eller fjæs til fjæs, om du vil.

Så meget for at forsøge sig med at være lidt kæk 😉

Efter en lang diskussion med min bror undersøgte jeg hvordan man kan komme ud af facebook. Han opfatter det som et persondata-arkiv, der bare venter på at blive misbrugt/mistolket… okay, point taken. De mest raunchy detaljer hører jo ikke hjemme på Internettet alligevel?!

Lukket for kommentarer.