Kategorier
anekdoter mac tech

Farvel iMac. Farvel Thinkpad.

Trofaste læsere kan muligvis huske at jeg bestilte en iMac igennem mit arbejde tilbage i slutningen af september, og den blev da også leveret i starten af december. På det tidspunkt havde jeg bare ikke lige et skrivebord at sætte den på, men det fik jeg i løbet af måneden; til gengæld sagde jeg også mit job op, og det betød at jeg fik følgende valgmuligheder: aflevere iMac’en tilbage eller købe den fri for omkring 15.000,-… Jeg valgte det første og derfor blev iMac’en afleveret tilbage igår uden at den på noget tidspunkt har været sat til! Meget unørdet, men sådan er det.

Igår var også dagen, hvor jeg var en tur forbi TDC og aflevere min elskede laptop, en IBM Thinkpad T60, og det var sgu helt sørgeligt. Er du sindssyg, hvor er der blevet arbejdet/surfet/mailet/youtubet meget på den maskine (og ikke nødvendigvis i nævnte rækkefølge). Jeg kan uden at tøve sige, at hvis jeg nogensinde står i en situation, hvor jeg skal købe en Windows-baseret laptop igen, så bliver det 100% sikkert en Thinkpad, for magen til stabil og effektiv maskine skal man lede længe efter.

MacBook Pro

Nu står jeg så i en situation, hvor jeg har en arbejdslaptop fra Berlingske, som jeg gerne vil holde som ren arbejdsmaskine, så jeg skal ud og købe en computer. Min første tanke var egentlig at udleve iMac-eksperimentet og købe en 20″-model, men efter grundigere overvejelse tror jeg snarere, det bliver til en MacBook Pro. Skulle jeg vælge udfra designet og størrelsen på laptoppen ville jeg vælge den sorte MacBook, men den går bare ikke højt nok op i opløsning, så det må blive Pro-modellen. (Hvornår kommer der en MacBook Pro med 13″ skærm?)
Og hvorfor så ikke købe den Thinkpad, som jeg lige har rost til skyerne? Tja, jeg vil gerne kunne teste mit arbejde på en Mac, og den kan jo også køre Windows i et vindue for sig selv, så mit bud er at det vil være den bedste løsning for mig. Desuden er jeg jo nysgerrig og vil gerne prøve Apple-platformen – man kan jo altid vende tilbage.

2 kommentarer til “Farvel iMac. Farvel Thinkpad.”

MacBook Pro: The Gentleman’s Choice 😉

– Det kommer du sgu ikke til at fortryde sådan lige foreløbig.

kh
JAKOB

Altså jeg har brugt en Macbook i lang tid i windows, og det fungere fint der er dog nogle små irreterende mangler. Jeg vil helt klart anbefale dig at kører Windows i Bootcamp, istedet for at emulere det i MacOS, hvis du virkelig har tænkt dig at bruge Windows mest.

Men de irreterende mangler er som følger: Ikke 2 knapper på thoughpadded, man højreklikker ved at placere 2 fingler på though padded, og clicke på knappen.

Der er ikke nogen ALT GR knap eller Delete knap, men det har jeg fikset med et lille program, så jeg bruger nogle andre taster som dem (den højre “macknap/windowsknap” og numpad-enter knappen)

Men ellers køre den klippe stabilt i Vista, har ikke testet på meget i XP.

Lukket for kommentarer.