Kategorier
tech

iPod Touch – sådan hacker du den og får Google Maps og Mail

OBS OBS OBS:
Jeg vil ikke længere anbefale at man jailbreaker sin iPod Touch, da opdateringerne kan købes direkte via iTunes for et nærmest symbolsk beløb.

Hop ind på iTunes og køb opdateringen og gå igang med at downloade en masse applikationer.

Jeg har fået mig en iPod Touch, og istedet for at skrive om hvor lækker sådan en normalt er, så vil jeg her gerne forklare hvordan du får en endnu federe iPod Touch – nemlig ved at hacke den og installere flere applikationer på den, såsom Google Maps og en mail-klient. Det er programmer, der normalt ligger på iPhonen, som endnu ikke er kommet til Danmark, men derfor kan vi jo godt få glæde af dem alligevel – det kræver dog lidt snilde.

iPod Touch

Inden du går igang, så lad mig lige advare om, at jeg ikke tager nogen som helst form for ansvar, hvis dine oplevelser udi hackeriet går galt, og din iPod Touch efterfølgende bliver en utrolig dyr papirvægt. Derudover vil jeg også lige kreditere Kenstar, som var manden der førte mig ind i iPod hackeriets spændende verden… Guiden er iøvrigt rettet mod Windows-brugere, men bør også virke glimrende for brugere af andre styresystemer.

Der er ganske få betingelser, der skal være opfyldt før du går igang, nemlig at du har en iPod Touch med software version 1.1.1 (kan du se i iTunes) og at du har adgang til et trådløst netværk med både iPod og en pc. Fra pc’en skal du have adgang til et sftp-program – hvis du ikke har det, kan WinSCP downloades ganske gratis.

Okay, lad os få startet:

 1. Din iPod Touch skal jailbreakes – det gør du ganske simpelthen ved at gå ind på jailbreakme.com i Safari-browseren på iPod’en, og følge de instruktioner, der står på den side. Herefter har du et nyt ikon på din skærm, der hedder “Installer“, og den skal vi bruge i det videre forløb.
 2. Vælg “Installer“, og klik på det lille “Install“-ikon i bunden. Klik på “All Packages” og find derefter den pakke, der hedder “BSD Subsystem” og installér den. Herefter finder du den pakke, der hedder “Open SSH” og installerer den også. Disse to programmer gør at du kan tilgå iPod’en fra PC’en. Foreløbig er det da meget nemt, ikke?
 3. Nu skal du downloade Mail-applikationen og Maps-applikationen til din pc. Filerne skal pakkes ud med brug af f.eks. WinZip eller WinRar.
 4. Start dit SFTP-program op og opret forbindelse til iPod’en. IP-nummeret du skal forbinde til, får du at vælge “Settings” -> “Wi-Fi” og klikke på den lille blå pil til højre for navnet på det trådløse netværk. Brugernavnet er “root” og passwordet er “alpine“.
 5. Gå tre foldere op fra den mappe du er kommet ind i, så du kan se både en “System“-folder og en “Applications“-folder. Nu kan installationen starte, og vi lægger ud med Google Maps – gider du ikke have Google Maps, kan du springe direkte til punkt 9.
 6. Gå ind i folderen du har pakket ud, videre ind i “System“. Kopiér nu “Library“-folderen fra pc’en over i “System“-folderen på iPod’en.
 7. Lokalisér “Maps.app“-folderen i den udpakkede fil, og kopiér den over i “Applications“-folderen på iPod’en. Nu kommer den lidt tricky del, så absolut tysna og koncentration: Vælg “Applications“-folderen på iPod’en, gå ind i “Maps.app” (den du lige har kopieret over), og find den fil, der hedder “Maps“. Højreklik på den, og sæt rettighederne til “755” – nogen SFTP-programmer har plads til fire tal, og så skal du skrive “0755”.
 8. Genstart din iPod, og voila! Du burde nu have Google Maps.Og boy er det en sweeeeeeeeeet applikation!
 9. Nu til Mail…Find folderen “MobileMail.app” og kopiér over i “Applications“-folderen på iPod’en.
 10. Gå ind i “MobileMail.app“-folderen på iPod’en (som du lige har kopieret over), og find den fil, der hedder “MobileMail“. Højreklik på den, og sæt rettighederne til “755”, evt. “0755” hvis der er plads til fire tal.
 11. Genstart din iPod, og voila! Du burde nu have Mail-applikation. Du kan opsætte mail-konti inde under “Settings“.

Det var faktisk det. Husk at hvis det går galt, kan du risikere at skulle resette iPod’en via iTunes – og husk også at Apple nok ikke er helt så venligtsindede overfor sådanne tiltag, så din garanti kan godt risikere at ryge ud af vinduet.
Det er iøvrigt en dårlig idé at opdatere din iPods software via iTunes efterfølgende, så måske går du glip af nogle gode ting ved at gøre dette.

Hvis du har spørgsmål eller støder ind i problemer, så smid en kommentar, og så vil jeg prøve at se om jeg kan hjælpe, men forvent ikke svar indenfor 30 sekunder, ok…

39 kommentarer til “iPod Touch – sådan hacker du den og får Google Maps og Mail”

Hej tusind tak men hvordan gør man så fks. den siger “drej til højre om 200 m “

Hej, super guide, du har lavet!
Sad lige og var i gang – men så kan jeg ikke komme videre.
Du skriver, at man “tilgå iPode fra PCen” – hvordan gør man det?
Jeg er stuck ved pkt. 6, da jeg ikke kan finde iPoden fra PCen. Jeg er ny i iPodens verden, så ha’ tålmodighed 😉
Er det meningen, at iPoden skal kunne ses som et drev under “Denne computer” eller får man forbindelse til den på anden vis?

På forhånd tak – Michael

OK – no worries, NU har jeg forstået, at det hele sker i SFTP-programmet.
Det virker – Google maps skal bare opleves på den platform! Genialt

jeg forstår ikke det der med “opret forbindelse til ipod”…
hvor skal jeg taste de forskellige ting ind henne?! når jeg skriver den IP som Ipod’en giver mig i “host name” feltet får jeg bare en fejlmeddelelse..?

hvad gør jeg galt?

Hej Jonas,

Det er lidt svært at gætte sig til, men det er i sftp-programmet du skal indtaste ip-oplysningerne – ellers prøv at følge Torbens link, der er det lidt nemmere.

mvh

Kim

jeg har snuppet Torbens link og nu har jeg google maps og alt det andet lir – det er virkeligt gode – og brugbare apps!

tror imidlertid der er noget galt med openSSH på min ipotte… da jeg jailbreakede den her forleden dag var der allerede et ikon som hed SSH, men ifølge guiden her skulle man jo installere OpenSSH – så det gjorde jeg… troede det var det at jeg havde installeredet OpenSSH som gjorde at jeg ikke kunne connecte så jeg prøvede at uninstalle det – med det resultat at den ikon som fra starten var på “skrivebordet” ikke virkede… så jeg installerede OpenSSH igen og nu ligger min ipotte her ved siden af og siger “generating SSH keys…” og det har den gjort i snart 15 mins…
– er det normalt at det skal tage så lang tid eller har jeg et problem her?

håber du/I måske kan hjælpe…

Hej,

jeg kan ikke finde ud af at bruge det stfp program.. fatter ik hvad man goer erinde. Jeg kan godt forstaa du skal skrive root under username og alpine under password, men laengere kan jeg ik komme.. hva ska man goere.. kan ik rigtig se hvor jeg kan skrive IPen ind..?

Hej Otown,

Der er kommet en hurtigere og smartere måde at gøre det på, som Torben også skriver i sin kommentar – han har endda linket til den, så hop derover istedet 😉

oh, havde jeg ik lige set. mange tak for det 🙂

Kan jeg så godt slette de to ting jeg i første omgang skulle hente i installer (BSD subsystem og Open SSH) eller er de stadig gode at have på den?

Et andet spørgsmål, kan jeg godt opdatere til 1.1.2 via iTunes nu den er jailbreaket, eller bliver installeren så fjernet igen?

@Otown,
Nej, det fjerner ikk installer men du kan bar ikk bruge dem programmer du har downloadet.. Så hvis jeg var dig ville jeg ikk gøre det! Men der er os blevet lavet en jailbreak til 1.1.2 nu, men stadig lad vær med at opdatere den til noger højere inden du er sikker! Og husk du ska nulstille din iPod før du installere jailbreak! Har faktisk ikk selv en Touch ENDNU! Men køber snart en og er 100% klar til at jailbreake! (:

//Martinii

P.S
Gå ind på iGuy.dk der ligger der nogle rigtig fede guides på hvordan du installere trejdepartsprogrammer og jailbreakker! Og der hele er på dansk!

//Martinii

Lidt off-topic spørgsmål omkring Ipod Touch: Kan man godt f.eks. downloade nogle videoer fra ens Mac eller PC, også overføre dem til ens Ipod Touch helt problemfrit? Hvad skal der til, for at kunne gøre sådan noget?
Kan det samme gøres med film evt.?

@Crow: Jeg har aldrig prøvet det, men såvidt jeg lige ved så skal filerne være i .mp4-format… andre der har erfaring med det?

jeg har lige fået min ipod touch i dag den har version 1.1.4 (4a102) så vil ikk prøve før jeg er sikker på hva der sker!

kan du forklare mig hva den hackning går? er det så jeg kan komme på nettet heletiden uden betaling eller hva?

Nej det går ikke ud på at gå gratis på nettet. Det går ud på at anskaffe sig adgang til at installere 3-partsprogrammer. Og så vidt jeg ved kan overstående metode ikke bruges på 1.1.4, men der findes andre.

Hvad kan gå galt hvis man jailbreaker sin Ipod Touch, og kan det i dette tilfælde repareres?

Hej det kan være jeg spørger lidt dumt men hvad er google maps helt præcist?

opdatering til 2,1 ok , dejligtt med maps og kurser .Jeg tænker du eller en anden kan hjælpe mig med et stort problem , når man ser film i en flyver kan man næsten ikke hører lyden , kan man komme til at spille højere en EU tillader.

Hej, jeg har hentet nogle apps og games fra itunes store, men hvordan får jeg dem over på min ipod? – de ligger bare i programmer i itunes.

@kim p: Det kunne man ihvertfald i gamle dage, men såvidt jeg ved er den ikke hacket i v2.1

@Lundique: Der findes ganske sikkert nogen gratis spil i app-storen, som du så kan overføre til den

@Casper: Du skal synce den?

Hej er der nogen der ved hvor dan jeg kommer til at kunne modtage danmarks radio over internet radio på en ipod touch

Hej allesammen 🙂

Er der nogle der ved hvad forskellen på en ipod touch version 1 og 2 er

hey, det der link som torben har lagt ind virker ikke mer? nogen der kan en anden nem måde??

Mathis: ja på version 1 er der ikke højtalere, det er der på version 2… eneste forskel!

Heej du skriver at det ikke er en god ide at bruge ituens til at redigere din ipod efter det her cracking men hvilket program vil du så sige man skal bruge og hvordan henter man spil derefter osv.. ?

@frederik: Som skrevet ovenfor så anbefaler jeg overhovedet ikke at jailbreake sin iPod Touch mere, men hvis du insisterer, så kan du evt. downloade det program, der hedder Double Twist – det kan vist det meste…

man går ind på jailbreakme.com og hvad så? jeg forstår det virkelig ikke;s

Hvordan får jeg en nyere version i itunes – hvad skal jeg søge under. Jeg vil gerne betale, men kan sgu ikke finde ud af hvordan jeg finder nyere version i itunes…. er snar klar til at jailbraike l…..tet…
Jeg har en ipod touch 1. generation og vil gerne have nogle apps… hjælp

Yo, Hacker. er du entlig Klar over hvad ‘vilkår for anvendelse” BETYDER?

Yo, PopThJens. Er du endelig klar over du ikke må gå over en vej, hvis der er mindre end 400m til en FODGÆNGEROVERGANG?

Lukket for kommentarer.