Kategorier
design medier politik tech

Det Radikale Venstre 2.0

Faldt lige over et indslag på TV2 News (I ved, dem med helikopteren), hvor en ung dame ved navn Anne Ebbesen, sad og snakkede om Det Radikale Venstres brug af nye medier i valgkampen. Blandt andet har de konti hos Flickr, Youtube og Myspace, men det der virkelig fangede min interesse er deres nye website, radikale.net.

Radikale.net

Websitet skal angiveligt fungere som en “social platform”, men det der lige fangede mig var hele web2.0-følelsen der er over sitet, eksemplificeret ved:

Udover det bruger de radikale naturligvis blogs – hvilket rigtig mange politikere har valgt at gøre i denne omgang – og i den forbindelse sagde den før omtalte Frk/Fru Ebbesen, at hun fandt det utrolig vigtigt, at det var politikerne selv, der bloggede, og ikke bare nogle parti-folk, der skrev nogle indlæg med politikernes meninger. Jeg giver hende fuldstændig ret, for en blog er et personligt medie, og hvis indlæggene er for perfekte og har været igennem spindoktorens praksis, virker blog-indlæggene blot som en poleret pressemeddelelse.

Iøvrigt har Svend Auken en ret god blog, der udover at være personlig også er meget ærlig, læs bare her:

Thor P. kan ikke få ind i hovedet, at man ikke kan få det hele. Man må vælge. Tonen var skarp, men humoristisk. Når Thor taler, ved rigtige venstrefolk, hvorfor de stemmer Venstre, og vi andre ved, hvorfor vi ikke gør det.

Spændende at se hvordan internettet lige pludselig er blevet interessant for politikerne – nu mangler vi sådan set bare at de også tager sig sammen, og lader folk stemme via nettet med den digitale signatur.