Kategorier
brok medier

Det står galt til med regnekraften

De to største tabloid-aviser herhjemme, Ekstra Bladet og BT, har alle dage haft et journalistisk niveau, der ligger en del lavere end de mere seriøse aviser, men det betyder ikke at man ikke kan forlange bare en lille smule af dem.

I onlineudgaven af BT, kan man i en nyhed omhandlende den afdøde Antonio Puerta læse følgende passage:

For ti dage siden faldt deres holdkammerat om på banen under en kamp. Fredag aften var Sevillas spillere på banen for at spille fodbold for første gang siden, Puerta døde.

Jeg sad selv og så den omtalte kamp, hvor Puerta faldt om, og den løb af stablen lørdag den 25.august, og den “Fredag aften” som journalisten refererer til, er fredag den 31.august. Hvordan er det gået 10 dage mellem de to datoer? Jeg synes ærlig talt at det er lidt respektløst at man i en artikel – der iøvrigt beskriver en hyldest til en afdød – ikke engang har gjort sig ulejligheden til at tjekke op for hvornår vedkommende er faldet om.

Ekstra Bladet har tilsyneladende også glemt at bruge regnemaskinen. I dagens udgave (hvis ellers man kan sige det om en online udgave) er der en nyhed om Britney Spears’ formue, og overskriften lyder: “Britneys årsløn = 44 millioner kr.”. Længere nede står der så:

Ifølge de dugfriske tal tjener Britney Spears intet mindre end fire millioner kroner om måneden.

Undskyld mig, men hvis hun tjener “intet mindre end fire millioner kroner om måneden”, så er hendes årsløn vel 48mio. kr.? Fejlen her ligger nok i noget med nogle oprundinger/nedrundinger efter en kurs-udregning, men det er altså stadig væk journalistik af lav, lav standard.

Jeg har taget mig den frihed at dokumentere de to brølere: