Kategorier
brok

Hvorfor Nordea sutter den ondeste røv

Nordea skal dø
Ja, undskyld den barske overskrift, men jeg sidder lige nu og ryster på hovedet over Nordea og deres utrolig små sko! Lad mig begynde fra starten…

I 1997, da jeg kom hjem efter et år i USA, skulle jeg åbne en bankkonto. Valget faldt på Unibank – mest af alt fordi det var den første bank jeg stødte ind i, men det virkede nu også ganske seriøst og iorden, og jeg er sikker på at gebyrerne og betingelserne var ligesom i alle andre banker. Unibank blev til Nordea, og det havde egentlig ikke nogen som helst effekt, udover at den fine enhjørning på mit visa-dankort forsvandt. Jeg må vel indrømme at jeg var en ganske tilfreds kunde i flere år, og jeg havde aldrig nogen problemer med at få hverken kassekredit eller lån, hvis jeg stod og skulle bruge det. Alt var med andre ord fint…

Indtil jeg havde penge på kontoen altså! For lidt over 3 års tid siden havde jeg et beløb på mellem 60 og 70.000 stående på en opsparing som skulle bruges til udbetaling på en lejlighed (Ja, det var faktisk nok dengang!), og de penge stod jo fint, men banken valgte alligevel at sende mig et brev, hvori de spurgte om ikke jeg ville investere dem eller placere dem på en mere udbytterig måde. Brevet var underskrevet af en person, der åbenbart var min nye rådgiver? Jeg havde en bankrådgiver nede i filialen, men uden at orientere mig om det, var jeg altså blevet overflyttet til en anden rådgiver. Ikke noget stort problem, men jeg synes da at de skal fortælle kunderne, når man får en ny person til at holde øje med ens surt opsparede skillinger. Anyways, tilbage til brevet… Jeg valgte at ignorere det, for de penge skulle jo bruges lige om lidt, og når man skal investere penge skal man tænke langsigtet, hvilket jeg ikke lige havde tiden til – desuden koster sådan noget altid en halv bondegård i gebyrer.

Tre uger senere fik jeg så et nyt brev fra min nye bankrådgiver – “Vi har sendt dig et brev ang. investeringsmuligheder.. bla bla bla.. vær venlig at kontakte mig hurtigst muligt“. Jeg modtog altså, hvad jeg vil kalde en rykker fra banken, som åbenbart mente at mine penge ikke måtte stå på en almindelig opsparingskonto. Jeg blev ærlig talt lidt sur i betrækket, men værre var det dog ikke. Jeg ignorerede igen brevet, og den sag døde hen. Måske fordi jeg hævede pengene et par uger senere og smed dem som udbetaling på en lækker lejlighed på Frederiksberg.

I starten af dette år skete det så igen – jeg kontaktede banken i en eller anden henseende, og fik at vide at min bankrådgiver ikke arbejdede der mere. Jeg spurgte hvorfor kunderne ikke blev informeret om dette, men det sagde de var normalt. Ikke for mig, er det ikke! Jeg har tilfældigvis også haft lidt kontakt med Danske Bank, og da jeg fik ny rådgiver der, fik jeg et pænt brev fra den gamle med “Tak for samarbejdet” og information om hvem min nye rådgiver blev.

Jeg følte så at det var på tide at skifte bank, for jeg gad ærlig talt ikke placere mine penge hos folk, der ikke tager deres rolle seriøst. Jeg valgte Skandiabanken, som er en ren netbaseret bank, og det har været lutter lagkage lige siden. Nå, men de her Nordea konti skulle så lukkes, hvilket jeg ringede til filialen for at gøre, efter at jeg havde overført pengene til min nye bank. Jeg fik – tadaaaaaaaaaa – en ny bankrådgiver i røret, som meget bestemt gjorde mig opmærksom på, at jeg var nødt til at lægge vejen forbi banken for at lukke mine konti, hvilket jeg synes var lidt latterligt, men det måtte jo bare gøres. Jeg kørte forbi, gik op til skranken og sagde at jeg gerne ville lukke alle mine konti og aftaler, og manden bag skranken arbejdede lidt, hvorefter han bekræftede at det var hermed gjort, og farvel og tobak. Endelig var jeg fri for Nordeas stramme lænker, og jeg følte mig som et helt nyt menneske. Ok, jeg overdriver, men det fremmer jo forståelsen: jeg var glad, ok?

I sidste uge lå der en besked på min telefonsvarer: “Det er XXX fra Nordea. Jeg ringer fordi du har et lille overtræk på din konto, ring venligst til mig“?? Overtræk på min konto? Jeg har ikke nogen konto for helvede, men jeg måtte jo gribe røret og ringe til ham. Han kunne så fortælle mig at der var et gebyr på kr.2,- som var for at overføre pengene til Skandiabanken, og i maj måned var der et gebyr på kr.10,- for et kontoudtog – mit overtræk var altså på kr.12,-, men der var så løbet lidt positive renter på, så ialt skyldte jeg Nordea kr.10,25. Jeg startede så med at gøre ham opmærksom på at mine konti var lukket, og at det ikke var mit problem, at det ikke var effektueret ordentlig, men som han sagde: “Hvis jeg skal være helt streng, så skal jeg jo bede om pengene“. Ja den er god mester, men må jeg så lige gøre det klart for dig, at de kr.10,- for et kontoudtog, er blevet lagt på min konto EFTER at den er blevet lukket. De kr.2,- var et gebyr for noget jeg egentlig havde foretaget mig inden, men det var vist at gå i lidt små sko for Nordea at bede om et totalbeløb på 25 f**king øre? Efter lidt forhandliger frem og tilbage fik jeg min vilje: kontoen er nu lukket for alvor, og jeg skal ikke betale dem noget som helst – til gengæld burde jeg være fræk nok til at sende dem et brev, hvor jeg beder dem om mine kr.1,75 som jo er tilskrevet i renter…

Må jeg hermed opfordre alle, der overvejer at skifte bank til at fravælge Nordea. Og har du konto i Nordea, så tag dog og skift til en billigere og bedre bank!

8 kommentarer til “Hvorfor Nordea sutter den ondeste røv”

For at recitere dig selv: Nu ikke så sur neger.
Jeg er faktisk ganske glad for Nordea. Der har aldrig været noget bøf med min rådgiver.Jeg er dog helt enig i, at dit eksempel er grotesk.

enig enig. nordea er røv. forsøg bare at tage en tur indom afdelingen på kongens nytorv… de har 1 rådgiver der rober efter kunder og henger på og er rigtig ubehagelig… så det er mange der oplever den dårlige behandling der findes i nordea.

Jaaa kan kun give dig ret .. Nordea sutter max …. Da jeg og min kæreste skulle flytte sammen valgte vi nordea bank ,da hun havde den i forvejen… Fik så en rådgiver som virkede utrolig flink i starten … så alt var godt og dejligt for os ..

Indtil jeg en dag kom ind og skulle have svar på nogen ting … >rådgiveren sad og snakkede til mig som om jeg var direkte dum eller så noget …. og det var ikke kun mig hun gjorde det til … oplevede tit at hun snakkede sådan til andre kunder også , når man nu var inde og hæve penge eller hvad man nu lavede …

Så vi frabedte os den rådgiver , da jeg virkelig ikke kan klarer synet af hende … og fik så en ung frisk gut , som var kanon og forstående… Kanont nok .. nu kører det for os tænkte vi …

men Blev så arbejdesløs og skulle lave en aftale med banken om at nedsætte mit indbetaling til min ” Ihh så dejlige kloge lån ” . så ringer til min bank og beder om min bankrådgiver og får så at vide at han er flyttede afdeling til en anden by … jaa det sku så ærligt nok men går jo….. Så forklarer personen i TLF hvad det drejer sig om og personen ligger så en besked til min nye rådgiver som så skal ringe tilbage til mig samme dag ….

Der sker ikke noget så ringer samme dag efter hvor personen så igen får en besked om at ringe….. og bliver lavet en aftale om at hun ringer til mig inde kl 12:00 næste dag … da kl så er 12:45 ringer jeg til banken og får at vide min bankrådgiver har taget fri den dag …!!! Fedt nok … endnu en besked om hun skal ringe næste dag … gør hun så også og ligger en besked på tlf svaren om vi kan komme ind her på næste onsdag altså over 1½ uge efter jeg prøvede at kontakte dem først gang ….

Og Gæt hvem vi så skal have møde med … Hende Den lort af en rådgiver vi startede med at have for 5 år siden som vi har frabedt os om !

( får vi nok et nej om at vi kan få nedsat vores indbetallinger ) Konen er på barsel og jeg er så arbejdsløs nu …. ) bliver spændende….

Nå må jo bare ringer og snakke med den øverste … og X fingere

Tak for lort Nordea

Skal bare finde en anden bank der vil tage mit 100,000 kr lån med over

Tak for lort Nordea

Nordea er den værste bank man kan komme ud for. De er kun flinke, når der er penge på kontoen. Er der derimod minus, skal du regne med dårlig tone og ubehalig betjening. Og hvad er problemet?? De hæver jo deres renter for overtrækket og trækker gebyrer for at sende breve ud. Skift bank, Nordea er værst!!!

Ja Nordea er en lortebank.Jeg betaler af på et lån 500kr om måneden.
Jeg hade også en aftale kørende med betalingsservice 440kr om måneden som går til afbetaling på en vare og så skete det at jeg hade glemt at eftelade de 940kr på min konto men kun 440kr . Nordea gjorde det at de trak de 440kr tilbage fra betalingsservice i stedet for at kontakte mig og fortæle mig at der ikke var 500kr på kontoen.Det gør at min aftale med betalingsservice nu er aflyst og det er en måned inden at jeg vile have fået min vare.Nu liger mine penge bortset fra de sidste 440kr hos forhanleren.Varen har en tidsfrist og den er ved at løbe ud.
Nordea går virkeligt i små sko og de skider fuldstændigt på en hvis man ikke er rig. Jeg er virkeligt skuffet og vred.

Jeg har selv to ”histoirer” ..

Den første: Min morbror (Onkel) han har været kunde i Nordea siden han var en knægt på 15-16 år. Og Han har tilgængel stadig den samme og idag er han 41 år. Men pga. han har været kunde i så lang tid og at han kendte sin rådgiver personligt efter mange møder om lån,skatter Osv. viste rådgiveren så også han var kredit-værdig, og han (min onkel) har aldrig haft sådanne problemer med sin bank.

Den anden: Jeg har selv før hen i tiden været kunde hos Nordea, og det har nok været fordi jeg havde en dårlig dag eller sådan noget, bare ikke med humøret på toppen og der skulle jeg hæve penge inde i banken og dem der var bag kassen virkede sure virkelig suere ikke på mig præcist men mere generelt, og der følte jeg bare at jeg fik dårlig behandlings og dagen efter en fest hvor jeg fik øl nok, kommer jeg stadig halv beruset (bagstiv) forbi en reklame for Nykredit, hvor de tilbød mig 5% i rente mener det var de første 3 måneder og bagefter ville jeg få normalt lønmodtager rente, det eneste jeg skulle gøre var blot at sende en sms med en kort tekst og se ville de ringe mig op og få lavet en aftale, dagen efter jeg sendte den sms blev jeg ringet op og fik lavet den aftale om at skifte bank, og den mit skift til Nykredit fra Nordea har jeg været 100% tilfres med den behandling jeg får OG de virker meget mere seriøse i en personlig samtale. Jeg modtog dog aldrig flere papirer fra Nordea men jeg har ikke fortrut det (:

Hvis jeg må sige min mening ville jeg også anbefale jer andre fra Nordea og skift til Nykredit, Det er de to eneste banker jeg har haft så det er også det eneste jeg kan udtale mig om (:
– Forsæt go’ debat d;

Jeg kan heller ikke anbefale Nordea til nogen. Har lige selv været igennem en mølle – jeg havde fået et lidt større undertræk på min konto og får naturligvis en rykker fra Nordea, som bliver betalt med det samme. Lige pludselig får jeg et brev fra dem om at jeg var blevet meldt til check og hævekortmisbrugsregistret, hvilket overhovedet ikke var berettiget. Jeg gik nærmest i panik, og havde det virkelig ikke godt, men tog røret med det samme og ringede til banken – kom igennem, men sørme så om min bankrådgiver (som var en ny? Hænger jo sammen med din forklaring), ikke var mulig at komme i kontakt med og der blev lagt en besked – dette var en torsdag. Da jeg endnu ikke havde hørt noget mandag ringede jeg igen – jamen, hun var da taget på ferie og havde givet sagen videre til en anden bankrådgiver. Igen blev der lagt besked om han ville ringe i løbet af dagen. Jeg modtog intet opkald – lod igen gå to dage og ringede så igen, ikke muligt at komme i kontakt med nogen. Næsten tre uger efter fik jeg et opkald fra banken – dette var fra en hel tredje bankrådgiver og hun anede intet om sagen overhovedet så jeg måtte jo sidde og forklare hende det hele. Hun bekræftede mig så i at min konto hverken var lukket, mit kort spærret eller jeg var meldt til noget register.Sikke en lettelse! Men sgu ikke den bedste kundeservice! Derudover lød hun småsur og egentlig ligeglad hende jeg snakkede med.

Et andet tilfælde er med mine forældre der i en kort periode (for omkring 10 år siden) havde en konto hos Nordea. Min far vælger så at ringe derud for at lukke kontoen og han fik at vide den var klaret. Fornylig får han så en opringning fra Nordea netop om den konto – altså hvad sker der i den bank??

Jeg har ihvertfald tænkt mig at skifte til Arbejdernes Landsbank nu. Heldigvis har jeg ikke ret meget hos Nordea der skal flyttes så det burde blive forholdsvis let.

Virker lidt som om i alle sammen kører på falittens rand, Klart at man bliver træt af at skulle sidde og sende rykkere ud til folk der ikke kan holde en saldo på 10 kroner….. Tag jer dog sammen og kig lidt ind ad, før i sender gift ud i alle retninger…… Hvis i kunne forstå at man ikke skal købe ind for mere end man har råd til, ville i elske den bank 🙂

Leif i Herlev

Lukket for kommentarer.