Kategorier
nothingness

Usikker sikkerhed

Den islandske investeringsgruppe Baugur havde igår hyret selveste Bill Clinton til at holde et foredrag for dem inde i Tivoli, hvilket naturligvis medfører en lidt øget sikkerhed omkring den gamle have, da alle ex-præsidenter må lide den tort at skulle være under konstant beskyttelse resten af livet. Iøvrigt må det da så være ret irriterende for Mr. Clinton at han er den tredje-yngste præsident i USA’s historie, og derved har en noget længere “pensionsperiode”, hvor han ikke kan få lov til at gøre noget som helst uden at skulle have en 7-8 hærdebrede fyre omkring sig.

Nu er det bare sådan at min tillid til Secret Service og lignende sikkerhedstjenester led et alvorligt knæk igår. Man bliver jo ellers ledt til at tro at de her fyre er noget nær perfekte og at der er “no room for error”. Det opdagede jeg så ikke ligefrem er sandt…

Sagen er den at chefen havde inviteret på middag, og han havde valgt at vi skulle på Hard Rock Café, som jo ligger lige ved siden af Tivoli. Da vi sidder og venter på maden kommer der pludselig et selskab på otte mænd ind – de er alle ulasteligt klædt og man kunne godt se at det var sgu nok bodyguards eller lignende. Snakken går naturligvis rundt om bordet, og vi kommer i tanke om aftenens arrangement med Clinton, og konklusionen ligger ligefor: de otte mænd er her for at passe på ex-præsidenten, og de benytter altså deres pause til at spise en burger. De får hurtigt deres mad og fortærer den med den effektivitet og præcision som man forventer af folk på en mission – ihvertfald er de hurtigt ude af døren igen. Tjenerne kommer rendende for at gøre bordet klar til næste hold gæster, men en af tjenerne finder så en af de her walkie-talkies med høresnegl og mikrofon, som en af secret service agenterne har glemt! Det er – som en af kollegerne så elegant udtrykte det – vist en mindre brøler? Enhver kunne jo have lyttet til al kommunikation og endda deltaget i den.

Hvis jeg var Clinton ville jeg nok begynde at gå med skudsikker vest…

2 kommentarer til “Usikker sikkerhed”

Lukket for kommentarer.