Kategorier
brok tech

Brugerfjendtlighed

Man kan støde på brugerfjendtlige interfaces overalt, og som regel er det på steder, hvor jeg ingen problemer har med at finde ud af tingene alligevel – måske fordi det som regel handler om tekniske anordninger som videomaskiner, dvd’er, fjernsyn eller lignende, og som enhver ved, så har mænd genetiske fordele i forhold til kvinder, når det kommer til den slags apparatur. Kvinder har naturligvis også områder, hvor de hersker fuldstændigt, og sådan et område stødte jeg på tidligere idag. Historien er som følger:

Jeg stod op ekstremt tidligt, ja faktisk midt om natten – klokken var 0645 zulu, og det er fanden-spøjte-mig tidligt i min bog! Der var dog en god grund, jeg havde nemlig booket vaskekælderen fra 7 til 9, og man vil jo nødig misse sit “opening slot”, så jeg stod med den klassiske blå IKEA-pose fyldt til randen med sure sokker og boksershorts, da viseren rundede klokken 7. Fik jeg nævnt at det er røv-tidligt?

Det syn der mødte mig, da jeg skulle indstille vaskemaskinens program var dog følgende:


Helt ærligt, det ser da meget ok ud, eller hvad? Hvis jeg nu siger at den knap man drejer rundt, kun siger klik når den rammer de markerede hakker, så kan du måske forstå min forvirring og frustration? Jeg ville f.eks. gerne vaske mit farvede tøj på 40 grader, men når man drejer knappen og den falder i hak, skal man så sætte den ved pil A eller pil B? Der er jo ret stor forskel om man er kommet til at sætte den på 40 eller 95 grader? Ikke at mine sokker ikke ville have godt af en tur i 95 graders desinficerende klorin eller en tur forbi Keminova, men mine t-shirts, bukser og sweatshirts ville nok få en sjov form og størrelse efter sådan en tur! Helt ærligt, det er sgu’ da pisse ulogisk at knappen falder i hak ud for noget, der ligger midt imellem to temperaturer? Eller hvad? Jeg sagde jo at det var tidligt, og jeg kan slet ikke tænke klart i sådanne tilfælde, så nu spørger jeg jer, mine kloge læsere, alle tre af jer: Hvis man vil vaske ved 40 grader, skal man så bruge pil A, pil B eller måske et long shot og vælge pil C? Skriv en kommentar og der vil være en præmie til den med det bedste/sjoveste indslag..

Noget helt andet er at det kunne da være noget lettere hvis vaskemaskinen bare havde to programmer: Farvet tøj og hvidt tøj. Der er jo ikke nogen der bruger de andre alligevel!

8 kommentarer til “Brugerfjendtlighed”

Det er knappen der har været røget af og sat tilfældigt på… Du kan ligeså godt bare lukke øjenene og lege rusisk roulette 🙂

I øvrigt mener jeg at have vundet, da mobo beviseligt er inhabil og kenne ikke kan tages seriøst -> bevis

Jeg har ikke valgt en vinder endnu, men det bliver helt sikkert ikke Hal, som overnight er blevet til en kvinde! Bevis? Tjek bare hans indlæg om *gisp* julekon-fucking-fekt!

Pil C er 40 grader.
Flyt over til mig i USA, her er tingene saa nemme. Vi har koldt vand og varmt vand (varmt vand kan man stikke haanden i uden at braende sig). Til gengaeld har vi intet rigtigt rent toej!

Citat kenne: “Det skyldes at lige i det man lukker laagen og maskinen starter – saa kigger man _op_ paa dingenoten.”

Jeg har virkelig forsøgt at bruge min bedste vilje for at se dette scenarie for mig.

Men forudsat, at maskinen står nogenlunde på gulvet, så skal man godt nok være smidigere end en ninja i nakken for at beskue dingenoten nedefra.

Alternativt er du faldet i søvn undervejs (ikke urealistisk tidspunktet taget i betragtning), og ligger derfor fladt på ryggen på betongulvet, hvorved du jo – unægteligt – kigger op på dingenoten…

At C er det rigtige svar kan jeg tilslutte mig. Endda med en vandtæt (ved 40 grader)- men røvkedelig – begrundelse.

Glædelig jul!

Lukket for kommentarer.