Kategorier
kimblim.dk tech

Hvilket analyseværktøj skal man tro på?


Almægtige Google – som jeg tidligere har harceleret lidt over – har lanceret deres eget webstatistik-tool, Analytics. Som med alle andre af deres services er værktøjet gratis, og jeg er jo ikke genert for at prøve sådanne ting af, så jeg installerede det på hiphop.dk i forgårs. Første indtryk var ret dårligt, for der stod at man skulle vente ca.12 timer på at få data i systemet, og jeg endte med at vente omtrent 48 timer – så lad dog være med at skrive et estimat, når det i virkeligheden er et gæt…

Anyways, pointen med mit indlæg er at jeg har allerede statistik på hiphop.dk i form af henholdsvis statcounter (som jeg også bruger her på sitet) og serverlogs – man kan altså sige at jeg nu har tre sæt data, som meget gerne skulle ligne hinanden. Det gør de bare ikke! Alene mellem Googles nye værktøj og Statcounter er der over 200 unikke besøgende til forskel – “Bah, 200 besøgende” kan jeg høre nogen sige, men for et niche-website er 200 besøgende en pænt stor procentdel. Jeg vil over den næste uges tid tjekke op på forskellene mellem mine tre systemer, bare for at se hvor stor forskel, der egentlig kan være tale om.

For nu at vende tilbage til mit første indtryk af Analytics, så synes jeg det er mega-irriterende at man ikke kan angive hvilken tidszone man befinder sig i – de hits der bliver registreret på en califonisk mandag er meget forskellige fra dem der bliver registreret på en københavnsk mandag; der er trods alt en tidsforskel på ni timer, hvilket kan give et helt forkert billede rent statistisk. Derudover lagde jeg mærke til at Google har valgt at bruge flash til deres pie-charts, og det er såvidt jeg er bekendt, første gang de har valgt at bruge en flash-baseret løsning. Måske var det allerede udviklet af Urchin, som er det firma Google har købt og nu lavet til deres eget produkt?

En kommentar til “Hvilket analyseværktøj skal man tro på?”

Jeg har først lige forsøgt at tilmelde mig google analysetingen, men den har endnu ikke erkendt at jeg har tilføjes koden til min side…lidt underlidt, men jeg tror bare jeg venter noget tid.

Anyway, så skal du bare huske at se på hvad du sammenligner når du kommer til det punkt. Den ene ting var du selv inde på (tidsforskellen) hvor du skal sikre at du ender med at sammenligne den samme dag. Den anden ting er opsamlingsmetoden. Serverlogs vil ikke give dig unikke brugere bag en firewall, mens et javascript-baseret tracker værktøj ikke vil give dig hits fra diverse robotter eller tekstbaserede browsere som f.eks. lynx.

Jeg skal ikke kunne sige hvad der er bedst, men der kan være flere forskellige årsager til forskellige i statistik 🙂

Lukket for kommentarer.