Kategorier
fodbold

Weekendens fodbold

På de britiske øer var der lagt op til et brag af en kamp mellem bysbørnene Manchester United og Manchester City. Ovenikøbet var det en topkamp idet City har overrasket de fleste ved at tage 10 ud af 12 point her i starten af sæsonen, og deres manager, Stuart Pearce, er løbet med trofæet for månedens manager i august. Jeg havde ikke selv mulighed for at se kampen, men fulgte lidt med på bold.dk’s live-oversigt, og var derfor pænt tilfreds ved pausen, da Ruud havde bragt United foran 1-0. I det 78. minut lykkedes det dog problembarnet Joey Barton at udligne, og slutresultatet blev 1-1 – men kun fordi Van Der Sar lavede en superredning på et forsøg fra – hvem andre – Andy Cole i sidste minut. 1-1 er naturligvis skuffende mod de lyseblå, men den største skuffelse er dog at Chelsea bare bliver ved med at vinde.

På den hjemlige front var FCK taget en tur til Odense, og den kamp fulgte jeg i fjernsynet, omend jeg til tider zappede væk. Første halvleg var en skandale fra FCK’s side, og især Martin Borre drev gæk med Andre Bergdølmo, som kort tid efter at have indkasseret et gult kort begik et groft frispark – frisparket blev dog ikke dømt, og dermed slap nordmanden også for sit andet gule kort og dermed udvisningen. I anden halvleg blev spillet lidt bedre, men rigtig sprudlende blev det dog aldrig. FCK har dog på intet tidspunkt i denne sæson spillet rigtig godt, men de har formået at vinde næsten hver gang alligevel, og i Odense løb de da også af med sejren på to mål af Marcus Allbäck. 8 kampe, 7 sejre og 1 uafgjort må siges at være tilfredsstillende, nu mangler man bare at spillet bliver godt… Og under Hans Backe kan man nok vente længe.