Kategorier
musik

De 10 bedste danske rapnumre nogensinde

Jeg så det først ovre hos unge PTA, men i de sidste par dage har adskillige personer fra det danske hiphop-miljø lavet hver deres Top 10 over de bedste danske rapnumre1. Sådan en liste er naturligvis ikke komplet uden et bidrag fra den tidligere chefredaktør fra hiphop.dk2. Rækkefølgen på nedenstående er tilfældig, bortset fra nr.1 som helt klart er.. tja, nr.1 på listen over de bedste danske rapnumre nogensinde.

1 Den Gale Pose “Dommedag Nu”

Allerede i slutningen af 90’erne kæmpede Jokeren med sit forbrug/misbrug af kokain, og dette nummer illustrerer tydeligt skyggesiden af den slags. Meget kan man sige om Jokeren, men han kan sætte ord på sine tanker som ingen andre på den danske rapscene. Det er bare surt, at hans tanker er blevet mere og mere ligegyldige med tiden.
Det er som at pisse i bukserne for at få en smule varme…

2 Mass Ebdrup “Kongens Fald”

Apropos Jokeren, så har Mass Ebdrup (aka Street Mass) faktisk en hel del at sige om ham, og det er ikke just pæne ord, der bliver uddelt på det her nummer. Vildeste danske diss-track nogenside, for Mass går til grænsen. Hvorefter han tager den mindst 3-4 skridt videre og får bl.a. insunieret at Jokeren ikke  er far til sin datter.
Du’ en Ude&Hjemme, KigInd, BilledBladet, Se&Hør-rapper..

http://www.youtube.com/watch?v=2Zu36-UXaag

3 Strøm “Ære og Skam”

Jeg er normalt ikke så tosset med Strøm, og hans insisteren på at ud-ta-le hver e-ne-ste sta-vel-se, men da han blev uvenner med Niarn, skal jeg love for at han fik sat tingene på plads. Det her diss-track spiller ikke ligeså meget på følelser som normalt, men til gengæld bliver hele fejden forklaret på den mest saglige måde overhovedet.
Du snakker kriminalitet, men du er bange for spjældet..

http://www.youtube.com/watch?v=9a2UbJ3-C2c

4 MC Einar “En af den slags dage”

Nummeret der fik størstedelen af os allesammen igang med at sidde og skrive tåbelige tekster. Einar var en gudsbenådet rapper uden måske nogensinde at være hiphopper, men han havde jo Peyk til at skrive tekster, og selvom sidstnævntes ry/rygte tog nogle slag senere hen, så fortjener han altså kredit for de tidlige år.
Hendes bryster var store, hun var fuldstændig vild..

5 Rasmus Bo “RasmusBo Er Den V’illest”

Lydkvaliteten var ikke noget at råbe hurra for, men da jeg fik tilsendt den her demo, da jeg boede i USA, blev jeg blæst væk. Hold nu op, det er god hiphop!
Og mig, jeg er ligeså funky som en pige med en tissemand..

6 Joe True “Gadeplan”

Fra DJ Typhoons opsamling af samme navn. Jeg kendte ikke ret meget til Joe True i forvejen, udover nogle fede diss-tracks han havde sendt afsted til F.I.P.G.C., men på det her nummer er han ganske enkelt for vild. I min verden er Joe True nærmest den naturlige efterfølger til Kenneth K, da de begge er meget teknisk orienterede.
Pløj dem og sprøjt dem og stænk de skarn, Joe True, motherfucking Djengis Khan..

7. Kenneth K & DJ Static “E-K Trip”

Apropos Kenneth K, så er hans og Statics bidrag til “Consent to Savage”-albummet virkelig, virkelig godt. Bogstavrim, flere forskellige beats og et catchy omkvæd. Hvad mere kan man forlange?
Den eneste der formår at lave hamrende hurtig hardcore…

8. Den Gale Pose “Den Danske Skole (Prunes Remix)”

Et godt DGP-nummer blev til et fantastisk DGP-nummer, da først The Prunes (Simon & Peder) havde haft fingrene i det. Nå ja, og så er den lille intro også helt hjernedød fed.
Gi’ dem det der sveskalistiske, fald død om, action man, Prunes remix til deres walkman..

(Øv, jeg kan ikke finde den på nettet)

9. Gramsespektrum “Bademestrenes storhedstid”

Nu var vi lige forbi Prunes, så er det meget passende, at vi kommer til Gramsespektrum (bonusinfo til de uvidende: The Prunes er Gramsespektrum. Og omvendt). Det er egentlig en parodi, men det er noget af det bedste flow, der overhovedet findes på dansk. Især i dobbelttempo-delen.
Han hed Niels eller Peter, 12 år, såvidt jeg husker, en lille nar med Hummel badebukser..

10.  L.O.C. “Du gør mig”

Mest poppede indslag på listen, men jeg synes faktisk det er på dette nummer L.O.C. når sit musikalske hiphop-højdepunkt. Alt hvad der kom efter den plade er bedre musikalsk, men dårligere hiphop-mæssigt.

1 Der menes iøvrigt dansksprogede numre. De engelsksprogede må få sin egen liste på et tidspunkt.
2 Det er ironisk ment, men da jeg forsøger at undgå at bruge smilies, må jeg hellere gøre det klart.

2 kommentarer til “De 10 bedste danske rapnumre nogensinde”

1. Mass – Kongens Fald
2. Clemens – Kun få
3. Kongehuset – Chaufførende
4. Jokeren/Static – Chefpikken
5. Malk de Koijn – Zygo Alpha….
6. LOC – Fuck mig nu
7. Hvid Sjokolade – Pikken i hånden
8. Jøden – DM i Rap 97
9. Joe True – Vandsikker
10. Suspekt – Dagen efter

Lukket for kommentarer.