Kategorier
anekdoter rejser Thailand 2012

Feriegodter (eller Thailand 2012)

Da jeg var en lille dreng elskede jeg at komme på ferie til udlandet. Mine forældre tog os bl.a. med til England, Østrig og Italien, og nogle af de minder jeg husker allertydeligst handler ikke om de traditionelle turist-seværdigheder, men derimod om nogle af de lokale godter (slik, is og sodavand). I Østrig smagte jeg for første gang Mezzomix (en blanding af cola og appelsinvand), i Italien var hotellets is-bod helt fantastisk og i England kunne man få nogle chokolader som ikke kunne fåes i Danmark dengang, bl.a. Daim og KitKat. Desuden var der turene til den tyske grænse hvor jeg for første gang stiftede bekendtskab med Sprite, Kinder chokoladestænger (Kinder-æg kunne man få i DK, ikke stænger), Duplo chokolade, Maoam, Koffeinfri CocaCola (med guld mærkat), Fanta med citronsmag og mange andre vidunderlige ting. Det er faktisk lidt et under at jeg ikke blev smælderfed som barn.

Med den store onde globalisering og udbredelsen af EU er det efterhånden begrænset hvilke lokale godter man får, hvis man tager til et europæisk land, da markedet alligevel er domineret af de samme store spillere (CocaCola, Nestlé, Glass/Frisko osv.), men hvis man tager lidt længere væk…

…og det har jeg lige været. Jeg har nemlig været 10 dage i Thailand, hvor det bugner med søde sager, som ikke er tilgængelige i Danmark – nogle af tingene er ganske vist produceret af de samme store spillere som i Europa, men produkterne er markedsspecifikke, og derfor gik jeg på rov i supermarkederne og 7-11 (der var globaliseringen igen. Øv.). Det udmøntede sig i en del tweets, som du kan se her:

Så hvis du en dag tager til Thailand og skal have lidt søde sager på ferien, så har du nu en hurtig guide, selvom jeg selvfølgelig anbefaler at du selv hopper ombord i så meget som muligt.

Jeg tog kun 1.5kg på i løbet af ferien.

PS: Under ferien kom vi til at snakke om slik, der tidligere har været på det danske marked, men som desværre er forsvundet, og der vil jeg da gerne lige råbe op til de rette: Hvorfor blev Stratos taget af programmet? Få den tilbage nu!!!

PPS: Det er vel underordnet at bede dig om at følge mig på Twitter – hvis du læser dette og er på Twitter følger du mig i forvejen. Ikke?

En kommentar til “Feriegodter (eller Thailand 2012)”

Lukket for kommentarer.