Kategorier
musik

Bedste rapnummer nogensinde

Vi har sikkert allesammen haft samtaler og diskussioner med venner og bekendte om hvad der er den bedste film, det bedste album, det bedste spil, den bedste sang osv. osv. nogensinde, men til de af jer, der hører rapmusik, så kan diskussionerne ligeså godt slutte med det samme, for nu erklærer jeg en sikker vinder!

Men! Inden jeg løfter sløret for hvem vinderen er, så vil jeg da gerne sige at jeg naturligvis har tænkt længe og hårdt over sagen, og i laaaang tid (tæt på 10 år vil jeg tro) har jeg haft Eric B & RakimsJuice (know the ledge)” som vinder, men nu har jeg altså måtte revurdere sagen, og det har resulteret i en anden sejrsherre. I skal dog ikke snydes for juryens (det er mig) begrundelse for at Eric B & Rakim har siddet på tronen i så lang tid:

Rakim er den bedste rapper nogensinde, hvilket nummeret bekræfter i allerhøjeste grad, og når man tager det transformer-scratch med, som ligger lige inden første omkvæd, så ved man at man har med en sand klassiker at gøre.

Nuvel, jeg må jo hellere afsløre vinderen inden I har klikket jer videre på det store interweb, og det er ingen ringere end Big Daddy Kane med nummeret “Young, Gifted and Black“, der stammer fra hans 1989-album, “It’s a Big Daddy Thing“. Igen vil jeg referere til den højtærede jury (you know who!), der udtaler om nummeret:

Bedste rapnummer nogensinde. Punktum.

Ja, der var jo ingen der sagde at det skulle være sagligt eller velbegrundet vel?

Anyways, nu hvor man har chancen for at benytte sig af det dersens multimedia, så får I da lige begge numre her:

Eric B & RakimJuice (know the ledge) (køb: Amazon)
[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/x1i4ka_eric-b-rakim-know-the-ledge[/dailymotion]

Big Daddy KaneYoung, Gifted and Black (køb: Amazon/iTunes)
[youtube]http://uk.youtube.com/watch?v=Cf1sWjCGogw[/youtube]

Hvis I er uenige, så hører jeg gerne fra jer i kommentarerne, men juryens dom kan IKKE omstødes. Nogensinde. Ever. Overhovedet. (Medmindre jeg skifter mening).

14 kommentarer til “Bedste rapnummer nogensinde”

Ja jeg kan jo ikke være vred eftersom Kane er min G.O.A.T.
Men jeg synes nu ikke at dette nummer er hans stærkeste nogensinde. Musikken kan man ikke sætte en finger på, men han har IMO stærkere linier på f.eks Wrath of Kane.

Og selvom Juice er et crazy fedt nummer, så taber det jo på det der fake scratch i omkædet, og så at Rakim Allah generelt siger en del man ikke heeelt forstår.

Jeg kan ikke blive enig med mig selv om et bedre bud. Follow The Leader måske eller So Ghetto.
http://www.last.fm/user/SeventhSun fortæller mig at Dangerdoom – Perfect Hair er mit yndlingsnummer baseret på afspilninger, men jeg kan nu bedre lide #2 på listen, Minced Meat også med Dangerdoom.

Her kommer the whole truth and nothing but the truth:

Runner up:

“Beats to the Rhyme” – Run DMC
– Superbeat tilført rap af meget høj klasse, kombineret med cuts af nu afdøde JMJ. Det er så stinkende hiphop det der.
http://www.youtube.com/watch?v=N0nu27iUSik

Best rap ever:

“Rebel without af pause” – Public Enemy
– Det fåes bare ikke bedre end det her. Og her er der både ægte transform og ikke mindst chuck D i absolut topform
http://www.youtube.com/watch?v=pm7dZe0b8Rk

Og så glemte jeg at sige, at takket være den video der Kim, så måtte jeg naturligvis fluks vende vrangen ud på hætten i min vinterjakke 😀

Jeg kan ikke sige at dette er mit stærkeste felt, så du har vel ret..alene når man ser coveret til “It’s Big” lugter det jo langt væk af en kvalitets produktion anno ’80erne 🙂 (Men tag kategorien Springsteen i morgen, så er jeg med)

Mine favoritter til hiphop der når op i gudehimlen er Doug Fresh & The Get Fresh Crew’s The Show, Ultamagnetic MC’s Poppa Large (eastcoast rmx) og OC’s Time’s Up. Ca. i den rækkefølge. Jeg er dog også SÅ meget til Young Gifted And Black…

and I just slapped ya!

Hmmm young, gifted & black – er superfedt, og fra en i øvrigt mega overset plade.

Tænker mere i retning af følgende tracks:

Low Profile: Aladin’s on a rampage

Kurious: Uptown Shit

Grand Puba: 360 degrees

T.I. Whut u know about that

Rockers By Choice: Fuldstændig vild

og jeg kunne blive ved og ved og ved.

Jeg har siden jeg købte pladen i 1988 haft “Paid in full” som yndlingsnummer. Jeg elsker Rakims stemme og flow, og hans overlegenhed i hans performance og overlevering. Jeg aner ikke hvor mange gange jeg har hørt “Paid in full” (nummeret), men jeg forestiller mig at det nærmer sig 1.000 gange.

Efterhånden er det med yndlingsnumre dog blevet mere og mere svært at forholde sig til, da det kommer meget an på det humør man er i, og den stemning der er, når man sætter et nummer på. Big Daddy Kane, Lord Finesse, LL Cool J, Kool Keith, K-Solo, Grand Puba, Kool G Rap og Nas er også med helt fremme i feltet, og har lavet numre, jeg på dage – eller i perioder – synes er verdens bedste nogensinde. “Fugitive” f.eks., eller “Bad Mutha” eller “Halftime” eller “Boomin’ System” eller…

Af andre numre, jeg ikke rater helt så højt på kvaliteten, men som alligevel er så stinkende fede, at jeg har hørt dem langt mere, and hvad de fleste vil finde sundt, er numre som Ice T: “Colors”, Geto Boys: “Mind of a lunatic”, MC Einar: “Provokerer, onanerer”, CMW: “I’m wit dat”, Many Fazes: “I’m hip”, Low Profile: “Pay ya dues”, Spice 1: “I’m the fucking murderer” og mange, mange flere.

Oh My Gawd!

Vilhelm på teh internets, med blogkommentar og YouTube link.

Jeg tror det er et af de første tegn på jordens undergang.

Jeg kan kun henlede opmærksomheden hertil http://www.youtube.com/watch?v=21NKX4tdOfc Og så står dette track også højt… http://www.youtube.com/watch?v=21NKX4tdOfc – ikke mindst videoen som blev nær studeret utallige gange hjemme hos Matias (pauseknappen blev i den grad udnyttet ret hårdt 38 sek. inde i videoen – fuck et par fede sneakers!) Andre kompetanter: http://www.youtube.com/watch?v=yrdzedMx1rk (Ed O.G.) http://www.youtube.com/watch?v=kokGh5XWQ8U&feature=related (Main Source) http://www.youtube.com/watch?v=kbAMADh-l20 (Pete Rock & CL Smooth) http://www.youtube.com/watch?v=0WYJk2EQgZ4 (Paris)

Det er da overhoved ikke de bedste rapnumre! Find dog noget fra Eminem, 2pac eller andre. Det er langt bedre 😉

Lukket for kommentarer.