Kategorier
tech

Nyt digitalkamera – men hvilket?

Så, kære læser! Nu har jeg brug for din hjælp… Ser du, da jeg i februar måned var på Filippinerne, havde jeg naturligvis taget mit trofaste Canon Ixus 500 digitalkamera med, så jeg kunne tage en masse billeder undervejs. Desværre fik kameraet vist lidt fugt under min svømmetur med en hvalhaj, og begyndte derefter at opføre sig særdeles ustabilt – f.eks. ville det kun tænde når det lå i undervandskassen, og den er helt ærligt ikke for kvik at rende rundt med, når nu man bare gerne vil have kameraet i lommen. Kameraet virker som sådan stadig væk (også uden kassen), men jeg gider bare ikke stå i sådan en situation igen, hvor man står og vil tage et billede, og så vil lortet ikke tænde, så nu skal jeg have mig et nyt… Men jeg ved bare ikke hvilket.

Der er tre kriterier, der skal være opfyldt:

  • Man skal kunne få en undervandskasse til kameraet
  • Det skal være et lommekamera, ikke et spejlrefleks
  • Det må IKKE være et IXUS

Jeg har kigget lidt på et Fuji F40d, som jeg synes ser fornuftigt ud, men inde på Digital Camera Reviews scorer det ikke så høje karakterer – faktisk scorer den et år ældre model, F31d, noget bedre, og nogen sværger endda til den endnu ældre F30. Derudover så har jeg gode erfaringer med mit Sony Cybershot DSC-S85, som tog nogle fremragende billeder i dæmpet belysning, så jeg ville ikke være genert for at prøve et Sony igen, evt. et DSC-W100, DSC-W200 eller lignende. Lige præcis i dæmpet belysning var der, hvor mit IXUS500 svigtede noget så grusomt, og eftersom et lommekamera ofte finder sin vej til fester, så er det en ret vigtig parameter.

Nogen gode råd eller anbefalinger? Og er der nogen, der kender nogle gode danske hjemmesider med tests af digitalkameraer?

3 kommentarer til “Nyt digitalkamera – men hvilket?”

En enkelt detalje, som du bør være opmærksom på, er om der er en søger eller ej. På mange nyere digitalkameraer er der en stor lækker skræm på bagsiden, som man bare bruger som søger – det er fint nok, når man står i butikken eller er indendørs, men kommer man ud i solen, kan man reelt ikke se, hvad man tager billeder af.

Så må du sgu da lade være med at dykke med det elektriske udstyr 😉

Lukket for kommentarer.