Kategorier
fodbold

Så er sæsonen for alvor igang

I denne uge blev UEFA Champions League så for alvor sparket igang, og som så mange andre er jeg nærmest afhængig af lortet. Dog skal det tilføjes at jeg synes formatet er ved at være lidt udvandet og at der er for mange kampe efterhånden – jeg kunne så godt lide det da der var færre hold med og der kun blev spillet bold om onsdagen.


United var på besøg hos spanske Villareal, som bl.a. kan byde på en vis herre ved navn Diego Forlan. Forlan spillede tidligere i United, men slog aldrig helt igennem, selvom han helt sikkert aldrig vil blive glemt for sine to mål mod Liverpool – eller for at løbe rundt i bar mave efter en scoring, fordi han ikke kunne få sin trøje på igen!
United måtte stille op uden flere stamspillere, bl.a. er Gary Neville skadet og Roy Keane måtte også sidde udenfor, hvilket som regel er nok til at gøre mig nervøs! At sidste sæsons bedste spiller, Gabriel Heinze, så måtte forlade banen skadet efter en halv times tid, gjorde bestemt ikke situationen bedre! Kampen lignede fra start en typisk 0-0’er, og det blev den da også, uden at der reelt var nogen åbenlyse chancer til nogen af holdene. Sjældent har jeg set så kedelig en fodboldkamp, og det eneste underholdende var da Rooney fik det røde kort af Kim Milton Nielsen. Ganske fortjent foriøvrigt.


Igår startede så kvalifikationen til UEFA Cup gruppespillet, og her var FCK på en meget svær opgave mod HSV, som på papiret har et helt klart bedre hold og som endnu ikke har tabt i den tyske bundesliga. Det viste sig dog at det lykkedes for FCK at overleve det indledende pres, men HSV kom alligevel foran efter en halv times tid, da et fladt indlæg fandt sin vej til Rafael Van Der Vart, som smart fik bolden ekspederet i nettet med hælen. Der gik dog ikke lang tid inden FCK udlignede, og målet må siges at være i høj, høj klasse. Elrio Van Herden stod i en klump af tyskere og fik driblet sig udenom nogle stykker, hvorefter han med venstreskøjten sparkede bolden over i det fjerne hjørne fra kanten af feltet. KLASSE! Resultatet holdt kampen ud, og FCK står dermed med et rigtig godt udgangspunkt inden returkampen i Parken. Den største overraskelse igår var nok at Carsten Fredgaard var med i startopstillingen, og man kan vist roligt sige at han greb chancen – han spillede en god kamp og lavede flere farlige indlæg. Jeg tilhører en fraktion der mener at Fredgaard ikke har fået nok chancer i FCK, og når hans kontrakt udløber i december er jeg sikker på at vi har set det sidste til ham i den hvide dragt – desværre! Fredgaard besidder mange af de kvaliteter som jeg mener en venstre wing skal have: han er hurtig, han kan lave indlæg og han tør udfordre. Desuden er han farlig på dødbolde, så for min skyld må han gerne få chancen igen, hvilket Hans Backe da også antyder kan ske allerede på søndag.

Min holdopstilling til på søndag:
Jesper Christiansen
Lars Jacobsen – Bo Svensson – Michael Gravgaard – Andre Bergdølmo
Thomas Røll – Michael Silberbauer – Tobias Linderoth – Carsten Fredgaard
Peter Møller – Alvaro Santos

Skal der ændres på ovenstående er det nok gårsdagens helt, Elrio, der presser sig på, og det vil så gå ud over enten Fredgaard eller Røll, medmindre man stiller i en 4-4-1-1 og lader Alvaro ligge alene på toppen med enten Røll eller Elrio lige bagved.