case: dr.dk

Jeg har omstruktureret dr.dk's forside fra d.30/09/2003 og sammenlignet den med den originale:

OBS: Siden er testet i: Win98/IE5.0, Win98/IE5.5, WinXP/IE6.0, WinXP/Moz1.0, WinXp/Moz1.4, WinXp/Firebird0.61, WinXP/Ns7.0, MacOSX/IE5.2, MacOSX/Safari1.0 og fundet brugbar i alle.

Original (downloadet fra dr.dk)

Optimeret version - PDA simulation af optimeret version (obs: screenshot)

Resultat:

Siden er blevet betydeligt lettere, hvilket har to åbenlyse fordele:

Siden er fremtids-sikret (ihvertfald 5-6år) da den benytter sig nyeste teknologi (XHTML og CSS), og er dermed også klar til såkalde mobile devices, hvilket gør at DR kan spare omkostninger ved at udvikle til flere platforme.

Siden er blevet mere bruger- og handicapvenlig via brugen af "alt" og "title" attributterne på links og images.

Lay-out'et er genbrugeligt, hvilket sparer brugeren for at downloade unødig kode på hver eneste side - og DR for en del båndbredde, hvilket kan ses direkte på omkostningerne til bredbånd og servere.

Andre fordele:

Udover ovenstående resultater, er der også den kæmpe fordel at den rå kode, bliver mere overskuelig, hvilket resulterer i kortere udviklingstid - endnu et argument, der kan måles i kroner og ører.

Ulempe:

Eneste ulempe er at dr.dk måske vil miste de brugere der sidder med en ældre browser, eller et andet interface der ikke følger W3C's anbefalinger. Dette vil dog være et meget lille antal, da Danmark er et land med gode internetforbindelser og rimeligt nyt hardware, hvilket resulterer i at brugerne som regel har en nyere version browser.