Kategorier
fodbold

Manchester United – tabere af Champions League Finalen 2008/2009

Ligesom sidste år, vil jeg lige skrive mine tanker omkring årets Champions League finale set fra en Manchester United fans vinkel – og det er naturligvis ikke noget kønt syn, når man går hen og taber finalen.

ronaldo

Jeg vil gentage succes’en og gøre det i punktform og overlade det til de få læsere jeg har at skabe deres eget overblik.

  • United var suveræne de første 8-9 minutter, og der sad jeg med en følelse af at det ikke kunne gå galt.
  • Det gjorde det. Og det var elendigt forsvarsspil af først Carrick og Anderson, der overhovedet ikke gik til Iniesta, derefter af Vidic da han hopper på en skudfinte og til sidst af Van Der Sar der lader en bold gå ind ved nærmeste stolpe.
  • Fletcher (og Hargreaves, men han har været skadet hele året) var hårdt savnet på midtbanen, da han er den eneste der kan spille det hårde pres-spil, som det kræver hvis man skal tvinge et boldsikkert hold til at smide bolden væk.
  • Jeg havde United som svag favorit inden kampen, og mener stadig at de kan slå Barcelona, men det kræver at man spiller op til sit bedste, og det var der ikke én af spillerne, der gjorde. Dumt at vælge CL Finalen til en kollektiv off-day.
  • Jeg havde også sagt at Barca har det svært når de møder hold, der rent faktisk kan spille forsvar. Det kan United godt. Men de gjorde det ikke.
  • Er Messi eller Ronaldo den bedste spiller i verden? Ingen af dem, det er Iniesta.
  • Men hvem er så bedst af Ronaldo og Messi? Tja, Messi er langt mere sympatisk og fantastisk at se på, men jeg mener stadig at Ronaldo er en mere komplet og effektiv spiller, når han er på toppen. Det har han ikke været i denne sæson, og derfor bliver Messi nok kåret til verdens bedste henover sæsonen.
  • Ferguson er blevet en god taber – og det var rart at se United-spillerne bevarede fatningen, sagde tillykke til Barca og ikke begyndte at tude.
  • Paul Scholes skulle have haft det røde kort.
  • Ronaldo kæmpede røven ud af bukserne og fik et fortjent gult kort. Men Puyol spillede også på det en enkelt gang, hvor Ronaldo overhovedet ikke ramte ham.
  • At der er fans af United, der kræver Fergusons afgang er til grin – vi har lige vundet mesterskab nummer 18, liga-cuppen og verdensmesterskabet. Der findes kun én klub i verden, der har gjort det bedre i denne sæson, og de vandt Champions League.
  • Imponerende at vinde The Treble i sin debut-sæson som træner.
  • Tillykke til Pique, der har vundet CL to år i træk nu, og markerer sig som en fremtidens mand hos Barcelona. Han ville stadig være 4.valg i United, så det er vel en win/win-situation for begge parter?
  • Når man spiller sig frem til finaler, må man også forvente at tabe nogle af dem, og det er United langtfra det første store hold der har gjort: Barcelona, Milan, Juventus, Bayern München, Ajax Amsterdam, Arsenal, Chelsea og Liverpool har også tabt CL-finaler.
  • Engelsk klubfodbold er stadig bedre end spansk generelt set, men spanien har det bedste hold i år.
  • Berbatov er ikke United-spiller.
  • Hvor ville Rene Meulensteen mon helst sidde: på Brøndbys bænk en kold vinterdag på Horsens Stadion eller ved siden af Sir Alex Ferguson i CL-finalen i Rom?
  • Jeg hader medløber-fans, der tror de har retten til at håne. Faktisk hader jeg alle fans, der tror de har retten til at håne – jeg kan ikke tolerere det!
  • Dommeren var fantastisk, og det var vel kun farven på Scholes‘ kort, der kunne diskuteres. Skulderklap til ham.
  • Jeg har aldrig haft det dårligere op til og under en fodboldkamp.
  • Det andet mål mindede mig iøvrigt om Uniteds kamp mod AC Milan for nogle år siden, hvor Hernan Crespo scorede et mål tilsvarende Messis – også dengang var Rio Ferdinand skyldig i at miste sin direkte modstander.
  • Jeg under de fleste af Barca-spillerne deres medalje. Henry undtaget – jeg finder ham direkte arrogant og usympatisk.
  • Kampen vil sætte gang i en masse transfer-rygter, og jeg tror (og håber) at Ronaldo bliver solgt for et beløb, der gør at United kan hente Ribery i Bayern.
  • For fanden hvor kan man savne Roy Keane til at sætte gang i medspillerne.

Tilbage er der vel kun at sige: Tillykke til Barcelona og op på hesten igen, United!

barca

7 kommentarer til “Manchester United – tabere af Champions League Finalen 2008/2009”

Jeg er helt holdt op med at byde ind på, hvem der er verdens bedste fodboldspiller, da jeg slet ikke mener, at man kan komme blot tæt på et svar. Det er sådan lidt “vinderen ar altid ret”, synes jeg. Nu blev Iniestas hold vinder af CL-finalen, hvilke var godt gået af dem, men havde Fletcher været med og United havde vundet, ville man nok erkende Iniestas kvaliteter, men ikke gå så langt som til at kalde ham verdens bedste. Desuden er man mere ovre i noget MVP-agtigt – og Iniesta er da ganske rigtigt enormt vigtigt for Europas pt. bedste hold. Men ligefrem den bedste fodboldspiller? I don’t know. Som sagt fordi jeg ikke mener, at man kan komme tæt på et svar. For mig tæller det nemlig ligeså meget, hvad man kan (rent teknisk), om man har indstillingen og om man kan udtrykke det uanset hvor man spiller. Jeg kunne f.eks. snildt forestille mig, at Iniesta har ligeså meget brug for Spanien og Barcelona, som Spanien og Barcelona har brug for ham.

Verdens bedste fodboldspiller vil altid være Diego Armando Maradona….endnu har ingen overbevist mig om det modsatte.

Jeg er enig i at det er svært/umuligt at kåre verdens bedste fodboldspiller, men det afholder jo ikke UEFA, FranceFootball m.fl. fra at gøre det, og det er i den kontekst at jeg deltager i diskussionen. Og som du (Matias) også skriver, så er spillerne ligeså afhængige af deres hold som omvendt, og dermed kan man ikke måle én spillers kunnen. Jeg har til gengæld altid syntes at det er en spillers værdi for holdet der var afgørende i modsætning til de tekniske og taktiske færdigheder.

Smølf: ja, of all time, men pt. ville han nok ikke have det store at byde på.

Præcis. Det er MVP snarere end bedste spiller. Maradona er i øvrigt i særklasse den mest udtalte MVP of all time. Han gjorde jo egenhændigt Argentina til verdensmestre. Det er lige ved (også kun lige ved) at jeg tror, han kunne have gjort Argentina til verdensmestre, selv hvis hans 10 holdkammerater var hentet i SVBK 95.

I har selvfølgelig set det før, men billedet der linkes til, illustrerer det rigtig godt. Ene mand fikserer han 6 (ud af 10) belgiske markspillere. Så skal man ikke være hyper god til regning for at kunne slutte, at så er der rimelig god plads til ens medspillere, hvis man har den evne. Belgien var i øvrigt et af verdens 5-10 bedste landshold på det tidspunkt. Impressive!

http://img.skysports.com/08/11/800×600/Diego-Maradona-Argentina-Belgium-World-Cup-19_1496823.jpg

Lukket for kommentarer.