Mine extensions – part 1

Der var engang – nej, helt seriøst, der var faktisk engang jeg lovede at jeg ville skrive om hvilke extensions, jeg har installeret i min Firefox, og nu begynder jeg så på den lange, lange liste over dem, men om jeg nogensinde bliver færdig kan jeg ikke sige. Men lad os bare få startet det her show, så uden yderligere udenomsnak, præsenterer jeg hermed mine foretrukne extensions:

Colorzilla
Colorzilla er en lille smart dims, der gør det muligt for mig at suge farven ud af et hvilket som helst element på en webside – når jeg siger “suge farven ud”, mener jeg selvfølgelig at jeg får en hex– eller en rgb-værdi på den farve som jeg hover henover. Derudover får jeg musens position på skærmen (i pixels naturligvis), og om elementets type og klasse/id. En fantastisk extension som ingen web-udvikler burde være foruden.

MeasureIt
Sjovt nok er MeasureIt et værktøj til at måle med – det ligger ligesom i navnet? Anyways, et lille klik på MeasureIt-ikonet og din skærm bliver tonet lidt ned, hvorefter du kan trække et kvadratisk område ud over en del af skærmen, og dermed måle hvor stort et element er. Clever clever – igen, ingen web-udvikler bør være foruden dette tool.

Launchy
Launchy er udviklet af min gode ven og kollega, Mr. Pagerank himself, Henrik Gemal. Launchy tjekker din registry editor (yes, windows only), ser hvilke programmer der er installeret og når du så f.eks. højreklikker på et link, får du muligheden for at åbne det link i de programmer der understøtter fil-formatet. Det betyder bl.a. at man kan vælge at åbne en mp3-fil i Windows Media Player, BS Player, Winamp eller hvilket mp3-program man nu har som sit foretrukne. Dermed slipper man for at man kommer over på en blank side, der så åbner et program… Bedste feature her er dog at man kan vælge “View in Internet Explorer”, så man kan teste sine sider i den unævnelige browser (som jeg så sjovt nok lige har nævnt).

Web Developer Toolbar
Hvad er der at sige om Web Developer Toolbar? Tja, kunne du tænke dig at editere css on the fly? Fjerne alle styles på et site? Se al javascript på et site? Konvertere GET til POST og omvendt? Vise alle egenskaber for et image? Bruge IE’s boxmodel? Outline alle DIV’s?
Hør nu her, hvis du udvikler noget som helst til internettet, så skal du bare downloade denne extension, og det er NU! Bedste extension nogensinde, no doubt.

QuickTabPrefToggle
Tabs. Aaaah. Men tænk sig at kunne styre de tabs bedre? Det kan man med QuickTabPrefToggle, som giver dig mulighed for at åbne alle popups i en ny tab. Er der target=blank på et link? Åben i ny tab istedet for ny browser. Har du 10 tabs åbne og vil hoppe hurtigt til nr3? CTRL+3. Fantastico.

Det var så et overblik over fem af de vigtigste extensions jeg bruger – der kan godt risikere at komme et indlæg eller to mere.. Jeg har 16 installeret indtil nu..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *